(Foto: RTLNieuws)
(Foto: RTLNieuws)

RTLNieuws: Almere op plek 12 ranglijst Onderwereldkaart

Algemeen

ALMERE – Almere staat op plek 12 van de 352 gemeenten op de ranglijst van de Onderwereldkaart 2022 in een onderzoek van RTL Nieuws naar de verwevenheid van onder- en bovenwereld in Nederlandse gemeenten.

1,63 procent van de inwoners van Almere wordt verdacht van een ondermijnend delict (plek 15), 12,9 procent van de huishoudens heeft problematische schulden (plek 5), 6,7 procent van de jongeren behoort tot de groep hoogrisicojongeren (plek 16). Bij de wapenhandel staat Almere op plek 48 (12,5 zaken per 10.000 inwoners). Het aantal panden dat in bezit is van een veroordeelde eigenaar is 4,2%.

Onderwereldkaart

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft met de Onderwereldkaart voor het eerst de kwetsbaarheden van gemeenten, hun inwoners en bedrijven voor invloed vanuit de georganiseerde misdaad onderzocht. 

Signalen herkennen

“Met de Onderwereldkaart proberen we een probleem dat voor veel mensen onzichtbaar is landelijk in beeld te brengen”, zegt onderzoeksjournalist Koen Voskuil van RTL Nieuws. “We hopen dat deze analyse inwoners en bedrijven helpt om signalen van criminele ondermijning te herkennen, en dat gemeenten beter zien waar ze staan.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto