Op 14 november togen ongeruste bewoners toch naar het Topsportcentrum (Foto: aangeleverd)
Op 14 november togen ongeruste bewoners toch naar het Topsportcentrum (Foto: aangeleverd)

Informatie-avond omstreden Domus nu op 31 januari

Algemeen

POORT – De gemeente heeft een nieuwe datum vastgesteld om inwoners van Poort informatie te verschaffen over de komst van een Domus-vestiging in het stadsdeel. De bijeenkomst op 14 november werd op het laatste moment afgelast uit vrees voor ongeregeldheden.

De komst van een Domus-vestiging, waar het Leger des Heils drugsverslaafden met meervoudige problematiek opvangt, wekt veel beroering in de wijk. De gemeente wil de huidige opvang in het stadscentrum weghebben omdat daar teveel prikkels zijn voor de doelgroep. De participatie met bewoners in Poort liep echter allerminst goed, zo was vergeten een deel van de toekomstige bewoners (via projectontwikkelaars) te informeren. Wethouder Froukje de Jonge bood daar inmiddels al excuses voor aan en zegde ook toe dat er op 14 november van dit jaar een informatieavond zou worden gehouden. De belangstelling daarvoor bleek echter vele malen groter dan de 150 plekken van de businesslounge in het Topsportcentrum. Daarop besloot burgemeester Ank Bijleveld de bijeenkomst op het laatste moment af te gelasten.

31 januari

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat inmiddels een nieuwe datum is geprikt: 31 januari is de nieuwe informatieavond, het tijdstip is nog onbekend. De bewoners in Poort krijgen daar nog voor de kerstdagen een brief over toegestuurd. De bijeenkomst wordt dit keer niet in de businesslounge gehouden, maar in de hal van het Topsportcentrum, waar plaats is voor 450 mensen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto