Wethouder Froukje de Jonge (CDA) (Foto: Gemeente Almere)
Wethouder Froukje de Jonge (CDA) (Foto: Gemeente Almere) Almere DEZE WEEK

Wethouder wil overleg met bewoners Poort over vervolg infoavond

Algemeen

POORT - Wethouder Froukje de Jonge heeft maandag telefonisch contact opgenomen met de bewonersgroep in Poort die ageert tegen de komst van Domus. 

Dat laat woordvoerster Lesley van Hilten van de initiatiefgroep weten. “De Jonge heeft gevraagd of de initiatiefgroep wil aansluiten bij een gesprek om te kijken naar de juiste vorm voor een bijeenkomst”, aldus Van Hilten. “Binnen twee weken moet er een voorstel komen voor nieuwe bijeenkomst.”

Afgelast

Maandagavond werd ter elfder ure een informatiebijeenkomst in het Topsportcentrum afgelast omdat er slechts plaats was voor 150 bezoekers, terwijl er zich ruim 600 hadden opgegeven. De gemeente besloot daarop de informatieavond op te splitsen in drie avonden, maar daar wilden de bewoners niets van weten.

Domus

Ze zijn boos dat in het stadsdeel een opvanghuis (Domus) van het Leger des Heils gebouwd wordt voor verslaafden die psychiatrische zorg nodig hebben. De bewoners vrezen onveilige situaties en vinden bovendien dat de gemeente tekort schoot op het gebied van participatie.
Ondanks dat de bijeenkomst werd afgelast, verzamelden zich maandagavond toch tientallen mensen bij het Topsportcentrum om een statement tegen de gemeente te maken. De avond verliep zonder incidenten.

Reactie

In een reactie laat een woordvoerder van de gemeente weten dat het nog niet bekend is hoe de nieuwe informatieavond eruit gaat zien. “Zodra dit bekend is zullen eerst de bewoners geïnformeerd worden en daarna de pers.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto