Het gebouw Casa Casla aan het Weerwaterplein. (Foto: aangeleverd)
Het gebouw Casa Casla aan het Weerwaterplein. (Foto: aangeleverd)

Kom dinsdag 10 januari naar Stadsgesprek in Casa Casla over Floriade

Algemeen

Wat moeten we met de nasleep van de Floriade?

ALMERE – Wat vinden we uiteindelijk van de Floriade? Wat moeten de vragen zijn die in het onderzoeksrapport van de gemeenteraad naar de Floriade gesteld worden? Moet er een raadsenquête komen? In het negende stadsgesprek op 10 januari in Casa Casla gaan we op zoek naar antwoorden.

Door Robert Mienstra en Marcel Beijer

Of de Floriade al dan niet een succes is geweest, daar zijn de meningen in Almere over verdeeld. Feit is wel dat de gemeenteraad een onderzoek wil naar het evenement. Hoe heeft het zo kunnen lopen dat er bijvoorbeeld zo weinig bezoekers zijn geweest, dat de kosten zo uit de hand liepen? Moeten we een zondebok zoeken of is het gewoon jammer?
Samen met de bewoners willen we tijdens het stadsgesprek een aanzet maken voor dat onderzoek, welke vragen moeten erin staan en waarom? Wat willen we uiteindelijk weten? Praat daarom mee in het stadsgesprek en geef de gemeenteraad handvatten om tot dat onderzoek te komen.

Politieke weerslag

De stadsgesprekken zijn een initiatief van Casa Casla en Almere DEZE WEEK en zijn in het leven geroepen na de dramatisch slechte verkiezingsopkomst tijdens gemeenteraadsverkiezingen. De eerste acht bijeenkomsten waren zeer betekenisvol en hadden ook politiek hun weerslag. Na afloop van het stadsgesprek is er ruim de gelegenheid met elkaar en met raadsleden van gedachten te wisselen.

Negende stadsgesprek: Floriade

Dinsdag 10 januari
Locatie: Casa Casla aan het Weerwaterplein 3 (naast het Deventerpad)
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Gratis aanmelden kan via info@casacasla.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto