Afbeelding

Uitnodigingen informatieavond Domus worden vandaag verstuurd

Algemeen

POORT – De gemeente Almere heeft nog geen uitdnodigingen verstuurd voor de informatieavond over de geplande Domus-vestiging in Poort die dinsdag 31 januari gehouden wordt. Dat meldt de onlangs opgerichte stichting BWVAP (Bezwaar Wooncomplex Verslaafden Domus Poort). De gemeente laat in een reactie weten dat de brief vandaag wordt verstuurd.

Door Marcel Beijer

De komst van een Domus-vestiging, waar het Leger des Heils drugsverslaafden met meervoudige problematiek opvangt, wekt veel beroering in de wijk. De participatie met bewoners in Poort liep echter allerminst goed, Wethouder Froukje de Jonge bood daar eerder al haar excuses voor aan en zegde daarom toe dat er een informatieavond zou komen op 14 december vorig jaar. De belangstelling daarvoor was zo groot dat burgemeester Bijleveld de bijeenkomst om veiligheidsredenen afblies. Een nieuwe datum werd geprikt op 31 januari in het Topsportcentrum. De uitnodigingen daarvoor waren echter nog niet verstuurd door de gemeente.

Verontwaardigd

Woordvoerder Tanja Tilburg van de stichting BWVAP is verontwaardigd. “Geïnteresseerden die willen komen moeten zich officieel voor 25 januari aanmelden via een weblink. De gemeente had toegezegd de uitnodigingen uiterlijk twee weken van te voren te versturen. Maar dat is niet gebeurd.”
De stichting vreest ook dat het Topsportcentrum onvoldoende capaciteit heeft om alle belangstellenden aan te kunnen. “Er geldt een maximum van 450 bezoekers. Maar er zijn al zeker 600 geïnteresseerden.”

Aanmeldlink beschikbaar

Inmiddels is duidelijk dat de uiterlijke aanmelddatum is verschoven van 25 januari naar 27 januari. Ook is er een aanmeldlink beschikbaar: https://domusalmerepoort.eventgoose.com/.  Belangstellenden die geen kaartje kunnen bemachtigen kunnen de bijeenkomst volgen via een live-stream.

Flyeren

Nu de aanmeldlink bekend is gaan vrijwilligers van de stichting komend weekend flyers verspreiden in Poort en Literatuurwijk met een oproep om naar de informatiebijeenkomst te komen.

Reden

Deze krant heeft de gemeente gevraagd naar de reden waarom de uitnodigingen nog niet verstuurd zijn. De gemeente laat weten dat de brief vandaag naar de bewoners wordt verstuurd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto