Almeerse activisten bij de blokkade op de A12. (Foto: aangeleverd)
Almeerse activisten bij de blokkade op de A12. (Foto: aangeleverd)

Activisten Extinction Rebellion Almere bij A12-blokkade

Algemeen

ALMERE - Afgelopen zaterdag gingen veertig activisten van Extinction Rebellion uit Almere en omgeving naar Den Haag om mee te doen aan de blokkade op de A12. “Steeds meer Almeerders zijn verontrust dat de regering zich niet houdt aan de klimaatwetgeving die de regering zelf heeft aangenomen”, verklaart Eric Oosterom namens de groeiende activistische beweging. 

Een deel van de Almeerse rebellen liep afgelopen zaterdag in Den Haag de A12 op, terwijl anderen deelnamen aan de steundemonstratie van sympathiserende mensen en organisaties die rondom de blokkade plaatsvond. De ongeveer vijfduizend activisten vroegen zo de regering voor de zesde keer om per direct te stoppen met de 17 miljard euro subsidie die jaarlijks naar de fossiele industrie gaat. “Dit bizarre bedrag voor enorm winstgevende bedrijven is ruim drie keer zoveel als de regering besteedt aan klimaatmaatregelen. Waar de wetenschap glashelder is dat we komende jaren steeds meer catastrofale gevolgen van klimaatverandering zullen gaan ervaren, gooit onze overheid olie op het vuur met ons belastinggeld”, aldus Oosterom.

De vreedzame blokkade vond plaats op de symbolische plek vlak bij de Tweede Kamer en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De activisten geven aan te blijven komen totdat de fossiele subsidies afgeschaft zijn.

Meer informatie over de fossiele subsidies, de eisen, de blokkade en de steundemonstratie staat op www.a12blokkade.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto