Bezoekerscentrum De Trekvogel in Almere. (Foto: aangeleverd)
Bezoekerscentrum De Trekvogel in Almere. (Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Sloopvergunning De Trekvogel ingetrokken

Algemeen

ALMERE – De sloopvergunning voor het oudste gebouw van Almere, bezoekerscentrum De Trekvogel, is voorlopig ingetrokken. Dat meldt het Platform Behoud De Trekvogel.

Het gebouw staat langs de Oostvaardersdijk, tegenover het gemaal Blocq van Kuffeler, en werd in 1964 in gebruik genomen als kantine voor de arbeiders, met werkkamers en overnachtingsmogelijkheden. Het was destijds een werkeiland en het eerste droge stuk van Zuidelijk Flevoland. Begin jaren ’90 doet het complex dienst als bezoekerscentrum van de Stichting Flevolandschap.

Flevolandschap

Op 7 november 2022 diende eigenaar FlevoLandschap bij de gemeente een aanvraag in om het gebouw te slopen zodat er een nieuw centrum kan worden gebouwd. Naar nu blijkt heeft de gemeente die sloopvergunning ingetrokken. Dat betekent niet dat het gebouw definitief van de slopershamer gered is. FlevoLandschap heeft een nieuwe aanvraag ingediend. De behandeltijd is acht weken en kan met zes weken worden verlengd. Daarna kunnen gedurende zes weken bezwaren tegen de sloopvergunning worden ingediend.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto