Er zijn nog twee locaties voor het buitenzwembad over. (Foto: AdobeStock)
Er zijn nog twee locaties voor het buitenzwembad over. (Foto: AdobeStock) Iuliia Sokolovska - stock.adobe.

Bewoners uitgekozen wijken tegen komst buitenzwembad

Algemeen

MUZIEKWIJK – Zowel omwonenden in Muziekwijk als Stedenwijk maken bezwaar tegen de mogelijke komst van een buitenzwembad in hun omgeving. Ze vrezen overlast.

Door Marcel Beijer

Veel Almeerders kijken reikhalzend uit naar een buitenzwembad in de stad. Het huidige college wil daar verdere stappen in nemen. Vorige week werd bekend dat er in de zoektocht naar een locatie nog twee opties resteren: in het schakelgebied tussen de A6 en Stedenwijk en achter het huidige zwembad in Muziekwijk, bij de hockeyvelden. De omwonenden van beide locaties zien dat echter niet zitten, laten ze weten in afzonderlijke brieven aan de gemeenteraad.
Bewoners van de Frescobaldistraat en Bachweg in Muziekwijk maken ‘ernstig bezwaar’ tegen de mogelijke komst van een buitenbad achter het huidige binnenbad. Ze vinden de locatie vooral te klein voor een ‘mooi en ruim opgezet buitenbad dat de gemeente Almere waardig is en waar je niet gestoord wordt door steeds voorbijrijdende treinen.’
Ook stellen de bewoners dat er geen ruimte is voor extra parkeerparkeerplaatsen, dat er geluidsoverlast zal zijn en dat er ook op het gebied van veiligheid problemen verwacht kunnen worden, vooral van nachtelijk uitgaanspubliek dat over het fietspad rijdt. ‘Wij moeten er niet aan denken dat publiek denkt, laten we even over het hek klimmen voor een frisse duik, met alle gevolgen van dien.’ De omwonenden vinden dat er in Almere voldoende andere locaties zijn voor een mooi buitenzwembad.

Stedenwijk

De bewoners van de andere overgebleven locatie in Stedenwijk, verenigd in het collectief Stedenwijk Zuid, zien de locatie in Muziekwijk juist als ideaal ‘aangezien de benodigde infrastructuur voor de aanleg van een zwembad nu al bij het zwembad Stad aanwezig is en het personeel flexibel kan worden ingezet bij de combinatie van een binnen- en buitenbad.’
Het schakelgebied tussen hun wijk en de A6 is volgens de Stedenwijkers allerminst geschikt. Ze vrezen dat er veel groen gaat verdwijnen en zien het schakelgebied tussen de A6 als een belangrijke wandellocatie. Eerder al presenteerden ze een petitie met 700 protesthandtekeningen, later gevolgd door nog eens 421 handtekeningen.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto