Er zijn nog twee locaties voor het buitenzwembad over. (Foto: AdobeStock)
Er zijn nog twee locaties voor het buitenzwembad over. (Foto: AdobeStock) Iuliia Sokolovska - stock.adobe.

Nog twee locaties over voor Buitenzwembad

Algemeen

ALMERE – Er zijn nog twee geschikte locaties over waar het buitenzwembad in Almere zou moeten komen: de hockeyvelden bij het zwembad in Stad en het schakelgebied langs de A6 bij Stedenwijk. De kosten zullen ongeveer 16 miljoen euro bedragen.

De belangrijkste overwegingen bij de locatiekeuze waren de centrale ligging en goede bereikbaarheid voor bezoekers. Daarnaast is onder andere gekeken naar de parkeersituatie in de omgeving van beoogde locaties, aanwezig groen, aansluiting op het energienet en grondeigendom. De gemeenteraad zal uiteindelijk de knoop doorhakken waar het zwembad definitief komt.

Twee scenario’s

In het onderzoeksrapport wordt uitgegaan van twee scenario’s: het eerste scenario betreft een bad van 25 meter en eenzelfde bad ‘plus’, waarbij ook voorzieningen komen, zoals glijbanen en verblijfsvoorzieningen. Dat vergt een investering van ongeveer 16 miljoen euro en zou jaarlijks 70.000 bezoekers moeten kunnen trekken. Het tweede scenario gaat om bad van 50 meter, ook met de ‘plus’-optie waar 110.000 bezoekers op af zouden kunnen komen en een investering vergt van ongeveer 20 miljoen euro. Voor de exploitatie is een structureel budget gereserveerd van 730.000 euro.

Participatie bij realisatie

Iedere locatie kent voor- en nadelen en vaak ook voor- en tegenstanders. Dat maakt een keuze voor een locatie een belangenafweging en daarmee een politieke keuze op stadsniveau. Hierin wordt het belang van de ontwikkeling voor de hele stad meegewogen. De directe omgeving en toekomstige bezoekers beslissen niet mee over de locatiekeuze. De participatie is gericht op meedoen in de realisatiefase en moet ervoor zorgen dat zorgen, bezwaren, ideeën en kansen rond het project zo goed mogelijk meegenomen worden in het uiteindelijke plan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto