(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Posters in Buiten roepen op tot A12-blokkade

Algemeen

BUITEN - In het centrum van Almere-Buiten zijn afgelopen week op verschillende plaatsen posters opgehangen met de leus ‘Stop fossiele subsidies’. De klimaatbeweging Extinction Rebellion roept Almeerders daarmee op om deel te nemen aan de blokkade van de A12 in Den Haag. Bij deze demonstratie eisen de activisten van de regering om niet langer 30 miljard euro weg te geven aan de fossiele industrie.

De Almeerse groep van Extinction Rebellion (XR) gaat op 27 mei met een grote groep deelnemers naar de A12-blokkade en naar de steundemonstratie die tegelijkertijd plaatsvindt in Den Haag. Op een strategische plek, in het zicht en op gehoorsafstand van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het tijdelijk gebouw van de Tweede Kamer, uiten ze daar hun zorgen over de inadequate manier waarop het kabinet de klimaatcrisis te lijf gaat. De demonstranten blijven staan, tot aan hun eis is voldaan.
Meer informatie over de fossiele subsidies, de eisen, de blokkade en de steundemonstratie staat op www.a12blokkade.nl. Mailen kan ook naar: xralmere@protonmail.com

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 11 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto