Erik Fidder (gemeente Almere),
Jacob Kapitein (Boogaart) en dames van de Omnibus en Soroptimist Club Almere bij de walnoot op het schoolplein. (Foto: aangeleverd)
Erik Fidder (gemeente Almere), Jacob Kapitein (Boogaart) en dames van de Omnibus en Soroptimist Club Almere bij de walnoot op het schoolplein. (Foto: aangeleverd)

Boom van geluk op schoolplein van de Omnibus

Algemeen

LITERATUURWIJK - Soroptimist International club Almere bestaat 25 jaar. Om deze mijlpaal te vieren heeft de club contact gezocht met basisschool de Omnibus, die ook 25 jaar bestaat. Op het schoolplein is deze week een ‘Boom van geluk’, de walnoot, geplant. 

Deze boom is geplant om in de nabije toekomst meer schaduw op het plein te geven, maar ook in het kader van het internationale project 100xTrees4Life. Hierin worden fondsen geworven om bomen in Afrika te planten waar de plaatselijke vrouwen inkomsten uit kunnen genereren. Bomen houden vocht vast en brengen een beter microklimaat, vruchten en een heel ecosysteem mee. 

Deze boom is geschonken door de gemeente Almere en geplant in goede aarde dankzij inzet en sponsoring van de gemeente Almere, de firma Boogaart, het schoolbestuur(Prisma) en Soroptimist Club Almere. Ouders van de school in samenwerking met het zorgcentrum Archipel zullen de boom in droge periodes van voldoende water voorzien. De verwachting is dat deze boom ondanks de dikke zandlaag in Almere op deze wijze toch tot gezonde volwassenheid kan uitgroeien, net als de kinderen die er onder spelen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto