Afbeelding

Geluksmoment delen op Nationale Donutdag

Algemeen

ALMERE - Het Leger des Heils en donutproducent Donut Worry Be Happy organiseren op vrijdag 2 juni opnieuw de Nationale Donutdag. Deze traditie vanuit het Leger des Heils wordt ook in Almere gevierd.

De Donutdag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes’. De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten. Belangrijkste doel van Nationale Donutdag: samen eten, delen, elkaar beter leren kennen. De donuts worden op deze dag door het hele land gratis verstrekt via de buurthuiskamers van het Leger des Heils.

Het Leger des Heils in Almere besteedt ook aandacht aan de Nationale Donutdag. Vanuit Bij Bosshardt aan de Moskoustraat 18 en ‘t Klankbord aan Pianoweg 117 kan iedereen gezellig langskomen om vervolgens samen een donut te eten en een geluksmoment te delen.  

In totaal 50.000 donuts worden door Donut Worry Be Happy gratis aan het Leger des Heils verstrekt voor het goede doel. De donuts worden gemaakt met duurzame ingrediënten van topkwaliteit, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Tijdens Internationale Donut Dag kan er genoten worden van diverse smaken, waaronder ook vegan en halal donuts.

Meer informatie: www.legerdesheils.nl/donutdag

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto