De Brink in Haven, met links café De Sting. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De Brink in Haven, met links café De Sting. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Burgemeester: Café The Sting nu drie maanden langer dicht

Algemeen

HAVEN – Café The Sting aan de Brink in Almere Haven is door burgemeester Hein van der Loo voor drie maanden gesloten. Aanvankelijk moest het café twee weken dicht, maar naar aanleiding van onderzoeken door politie en justitie heeft de burgemeester besloten het café dus langer te sluiten.

Door Robert Mienstra

Op de Politieke Markt van afgelopen donderdag kaartte de VVD in een debat met de burgemeester de overlast door een hanggroep op de Brink aan. “Ondernemers vertellen dat de groep veel overlast veroorzaakt en dat ze omzetverlies lijden omdat Havenaren niet meer naar het centrum durven te komen”, zei Lesley van Hilten van de VVD. “Er is 14 mei een schietincident geweest en er zijn signalen dat er verder ook wapens in het geding zijn. Er moet verdere actie ondernomen worden. Het is tijd voor een groeps- of samenscholingsverbod.”

Onrechtvaardig

De burgemeester meldde aan de raad dat hij The Sting nu drie maanden heeft gesloten en dat het cameratoezicht weer geïntensiveerd is. Van Hilten vond dat merkwaardig dat alleen het café dicht moet en dat niet de groep aangepakt wordt die voor overlast zorgt. “Die hanggroep zit doodleuk weer op de Brink. Dat voelt onrechtvaardig, ook voor de bewoners.”
Van der Loo wilde echter niets zeggen over zijn redenen voor de sluiting: “Dat kan ik niet omdat het onderzoek loopt. We hebben wel voldoende informatie om deze sluiting te rechtvaardigen.”
Marco de Kat van Leefbaar Almere vroeg daarop door bij de burgemeester. Uiteindelijk gaf Van der Loo schoorvoetend toe dat er toch wel een relatie is tussen het schietincident en het café. Ook zei hij als antwoord op de vraag van Van Hilten dat hij verdere maatregelen om de overlast tegen te gaan niet uitsluit.

Motorbendes

Van Hilten stelde ook dat er bij de ondernemers verhalen rondgaan over motorbendes rond de Brink. Ook daar wilde de burgemeester niet op ingaan. Wel zei hij dat er met tal van partijen contact is om de overlast de kop in te drukken. “We praten met iedereen, met de ondernemers, de politie, het Openbaar Ministerie, de wijkregisseur en de bewoners om samen de overlast aan te pakken. Daarbij moeten we ook de aanwas van jongeren bij de groep de kop indrukken. En laat ik duidelijk zijn, de ondernemer van The Sting is geen verdachte in dit onderzoek.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto