De Brink in Haven, met links café The Sting. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De Brink in Haven, met links café The Sting. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Café The Sting moet twee weken dicht

112

HAVEN - Café The Sting aan de Brink in Haven moet op last van burgemeester Hein van der Loo twee weken de deuren sluiten. Ook wordt het cameratoezicht in Haven weer uitgebreid.

Op de Brink is langere tijd sprake van overlast van een hanggroep. “Ik sta voor een veilig Almere Haven voor iedereen”, aldus de burgemeester. “Elk crimineel incident is er een te veel.”
Van der Loo geeft desgevraagd aan graag meer controle te willen houden over het centrum van Haven. “Daarom keren zo snel mogelijk de camera’s terug bij de Kruisstraat en kijken we of het misschien ook nog op een andere plek nodig is.”

Op de hoogte

Volgens een woordvoerder van de politie is de politie op de hoogte van de overlastproblematiek in de desbetreffende wijk. “Ook wij zien en horen de signalen van alcoholmisbruik en andere vormen van overlast daar. Het gaat hier om een groep van individuen met verschillende leeftijden en achtergronden.”
Volgens de woordvoerder is er aandacht voor deze groep. “We treden hier zowel repressief als preventief tegen op. Dat doen we in samenwerking met de gemeente en het OM. Samen met onze partners zetten we in op repressie, maar anderzijds zetten we in op de verbinding om het veiligheidsgevoel van bewoners, ondernemers, jongeren en bezoekers te vergroten. Hiernaast blijven we handhaven op overtredingen en strafbare feiten.”

Buurtbewoners

De politiewoordvoerder zegt op te treden wanneer dat kan. “Daarbij zijn we afhankelijk van meldingen. We vragen daarom met klem aan ondernemers en buurtbewoners om overlast te melden bij ons, dan wel via Misdaad Anoniem. Het gebied heeft dus zeker onze aandacht. We zetten in op maximale aanwezigheid en zichtbaarheid in de wijk. Onze wijkagenten zijn bekend in de wijk en kennen de problematiek. Zij hebben uiteraard aandacht voor de wensen van de omgeving/ondernemers. “

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto