Lange files op de Spectrumdreef (Foto: Fred Rotgans)
Lange files op de Spectrumdreef (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Spitsfiles in Buiten door afsluiting Buitenring

Algemeen

BUITEN - In Almere Buiten ontstaan in de spitsuren lange files nu de Buitenring is afgesloten in verband met werkzaamheden.

Door Marcel  Beijer

De Buitenring krijgt nieuw asfalt en er wordt een turborotonde aangelegd. De werkzaamheden duren acht weken. Sinds maandag leidt dat tot lange files op de Spectrumdreef, zowel richting A6 en zelfs de A27 als de bebouwde kom in. Automobilisten kiezen door de afsluiting van de Buitenring nu hun route langs de Atlasdreef, Kalenderweg en Bosranddreef waar ook veel kinderen naar school fietsen. Maandag zorgde de verkeersdrukte al tot een ongeval met letsel op de Spectrumbrug.
Bewoners in Buiten vinden het bizar dat de provincie de werkzaamheden aan de weg op dit moment uitvoert, en niet in de zomervakantie als de scholen dicht zijn en veel mensen afwezig zijn in verband met vakantie.

Bewust

De provincie is zich ervan bewust dat het een stuk drukker is rondom de Buitenring tijdens de spits. “Uit ervaring heeft het even tijd nodig voordat mensen gewend zijn aan de afsluiting en de omleidingen”, zegt een woordvoerder. “Daarbij is afstemming met diverse partijen, waaronder gemeenten over de planning van de wegwerkzaamheden. In de vakantieperiode kan er ook drukte op de wegen ontstaan.”
De woordvoerder benadrukt dat de provincie de situatie de komende tijd zal blijven monitoren.

Om drukte te vermijden kunnen weggebruikers gebruik maken van het volgende routeadvies:

  • Verkeer uit Almere-Buiten met bestemming Lelystad kan rijden via de Vaartweg - Oostvaarderdijk.
  • Verkeer richting Amsterdam kan rijden via de Buitenring - Hogering.
  • Voor verkeer richting Lelystad – Dronten – Noordoostpolder via de A6 is de Spectrumdreef S105 de kortste route. Rijden via de Tussenring kan ook een goede optie zijn (via de Evenaar en de Buitenhoutsedreef)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto