Ambachtsvakken zijn belangrijk op een vrijeschool. (Foto: Adobe Stock)
Ambachtsvakken zijn belangrijk op een vrijeschool. (Foto: Adobe Stock) pikselstock - stock.adobe.com

Groen licht voor middelbare vrijeschool Almere

Algemeen

ALMERE - Er mag een vrije middelbare school in Almere komen. Dat heeft onderwijsminister Robert Dijkgraaf laten weten aan de initiatiefnemers die vorig jaar een aanvraag deden.

“We zijn natuurlijk heel blij; dat je een school mag beginnen is heel bijzonder.” vertelt één van de initiatiefnemers Walenka Donker, “We hebben er hard voor gewerkt; op papier is de school al klaar. Dat is positief beoordeeld. De minister heeft dus voldoende vertrouwen in de toekomst van onze school met de werknaam Waldorf Almere”

Beginnen

De school wil aankomend schooljaar beginnen met in eerste instantie de havo-opleiding. Er moet nog wel veel gebeuren, vertelt initiatiefnemer Katja van der Weide:  “Zo moeten we financieel alles rond zien te krijgen want het lijkt erop dat financiële steun vanuit de overheid pas vanaf mei 2024 op gang komt. Dit is een uitdaging omdat er voor die tijd veel moet gebeuren wat al direct geld kost. Denk aan huisvesting regelen en de inrichting. Maar we moeten ook al personeel vinden en een ict-systeem opzetten.” 

Wens

Er is al lange tijd de wens voor een middelbare vrijeschool in Almere. De stad heeft een vrijeschool voor basisschoolkinderen. Die is verdeeld over drie locaties. “Je ziet dat het vrijeschoolonderwijs populair is in de stad. De huidige basisschool groeit snel. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er meer keuze is voor alle leerlingen in Almere. De stad is groot genoeg voor een middelbare school erbij. Daarbij wil de school ook een regiofunctie vervullen, leerlingen uit de wijde omgeving zijn welkom om bij ons voortgezet onderwijs te volgen. We starten met havo, maar willen zeker uitbreiden met mavo en vwo”, besluit Donker.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto