In de Bosgouw ston de schimmel in de voorraadkast. (Foto: Almere DEZE WEEK)
In de Bosgouw ston de schimmel in de voorraadkast. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Schimmelwoningen worden aangepakt

Algemeen

ALMERE – De gemeente gaat met woningcorporaties prestatieafspraken maken om schimmelvorming in woningen tegen te gaan. Gedacht wordt aan een meldpunt voor huurders.

Door Marcel Beijer

De SP Almere is al jaren alert op woningen waar een enorm vochtprobleem is. Soms staat de schimmel tegen de muren. Eerder al bood de partij een zwartboek met probleemwoningen aan bij de woningcorporatie Goede Stede. Vorig jaar kwam een gezin uit de Bosgouw in het nieuws dat gezondheidsklachten opliep vanwege de vochtvorming in huis. Het leidde tot ademhalingsproblemen bij de kinderen en stress bij de huurders. Op initiatief van de SP, PvdA, AP/OPA en DENK wordt nu voorgesteld om met de corporaties in Almere prestatieafspraken vast te leggen. Gedacht wordt aan een meldpunt waar huurders zich kunnen melden. De corporaties moeten de problemen dan oppakken en oplossen.

In gesprek

Wethouder Julius Lindenbergh constateerde donderdag tijdens de Politieke Markt dat veel partijen het voorstel steunen en is ook met de corporaties in gesprek daarover. “Ik heb ervaren dat de corporaties het graag op willen lossen. Wij kunnen de corporaties echter niet dwingen om een meldpunt op te richten.”Aya Selman (PvdA) vond dat de wethouder daar te makkelijk over dacht. “De problemen spelen al jaren en de corporaties hebben het nog niet opgelost. De gemeente moet tot actie overgaan.”Lindenbergh zei de corporaties daarin te vertrouwen. “Ook zij willen het beste voor hun huurders. We zijn als gemeente ook zeker niet tandeloos. Met prestatieafspraken kunnen we dat vastleggen.”
De gemeenteraad moet nog over het voorstel stemmen, maar een grote meerderheid tekent zich al af.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto