Een nachttrein naar Amsterdam. De JOVD is enthousiast. (Foto: Adobe Stock)
Een nachttrein naar Amsterdam. De JOVD is enthousiast. (Foto: Adobe Stock) ON-Photography - stock.adobe.com

Liberale jongeren enthousiast over nachttrein

Algemeen

ALMERE - De Flevolandse afdeling van de JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) is blij met de motie in de Almeerse gemeenteraad voor een nachttrein tussen Amsterdam en Almere. 

Onlangs dienden D66 en GroenLinks deze motie in. “Dit is echt een stap in de goede richting voor de leefbaarheid van de polder,” zegt voorzitter Alicesun Koorenhof van de JOVD Flevoland. “Hiermee houd je Almere aantrekkelijk als woonplaats, juist voor studenten en young professionals.”

Wel willen de liberale jongeren dat er ook gedacht wordt aan de rest van de provincie. “Ook in Lelystad en Dronten wonen veel mensen die graag uitgaan in Amsterdam, of ‘s avonds in hun tentamenweek nog tot laat in de Universtiteits Bibliotheek willen studeren,” vertelt Lelystedeling Bonny Wolters “Samen kunnen de gemeenten hun krachten bundelen voor betere bereikbaarheid in de hele provincie.”De jongeren roepen de leden van de Almeerse gemeenteraad dan ook op te onthouden dat Flevoland meer is dan alleen hun gemeente en de verbinding te blijven zoeken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto