Het naambord van de school werd onthuld (Foto: Virginia van Slimming)
Het naambord van de school werd onthuld (Foto: Virginia van Slimming)

Vrijeschool Oosterwold feestelijk geopend

Algemeen

OOSTERWOLD - Met de onthulling van een groot houten naambord en onder luid gezang door ouders, kinderen en leerkrachten is vrijdagmiddag het bestaan gevierd van de Vrijeschool Oosterwold. Het is officieel de tweede vrijeschool voor basisonderwijs in Almere, onder dezelfde stichting.

De laatste jaren zien vrijescholen in het hele land het leerlingenaantal flink groeien en dat is ook in Almere het geval. Stichting Vrijeschool Almere, waar ook de nieuwe school onder valt, heeft nu ruim 500 leerlingen verdeeld over drie locaties.
De bouw van het nieuwe schoolgebouw in Oosterwold, in de buurt van boerderij Vliervelden en supermarkt Odin, gaat binnenkort van start. Met lesgeven aan de nu al ruim honderd leerlingen is al wel begonnen. Dat gebeurt op de Danslaan in Danswijk.
Vrijeschool Oosterwold krijgt een eigen profiel waar veel aandacht zal zijn voor de natuur, vertelt directeur Marjanne van der Stok. De visie is mede tot stand gekomen na gesprekken met ouders. Die kunnen deelnemen in werkgroepen die helpen bij het groen of bij het organiseren van jaarfeesten.

Waldorfschool

De vrijeschool, ook wel waldorfschool genoemd, geeft onderwijs op antroposofische basis. De vrije ontwikkeling van leerlingen staat centraal en dat gebeurt onder meer door naast traditionele vakken ook creatieve onderdelen en bewegingslessen te geven. Het onderwijs gaat uit van een balans tussen hoofd, hart en handen.
Dat de nieuwe school er is gekomen, kwam voort uit het verlangen van een groep ouders uit onder andere Oosterwold. Die moesten voorheen naar de Muziekwijk reizen om hun kinderen te halen en brengen. De initiatiefnemers konden gebruik maken van de wet Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen. In 2021 waren de benodigde ouderverklaringen binnen, een jaar later werd de aanvraag positief beoordeeld door het ministerie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto