Thermen La Mer, Brother Coating, Buzaglo en MINT zijn uitgeroepen tot de Almeerse Ondernemingen van het Jaar 2023-2024.
Thermen La Mer, Brother Coating, Buzaglo en MINT zijn uitgeroepen tot de Almeerse Ondernemingen van het Jaar 2023-2024. Fred Rotgans

Thermen La Mer, Brother Coating, Buzaglo en MINT dé Ondernemingen van het Jaar

Algemeen

ALMERE - Thermen La Mer, Brother Coating, Buzaglo en MINT zijn uitgeroepen tot de Almeerse Ondernemingen van het Jaar 2023-2024. De prijzen werden vrijdag, tijdens de Dag van de Ondernemer, in VIEW Almere uitgereikt door waarnemend wethouder economische ontwikkeling René Peeters. De verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA).

Thermen La Mer werd uitgeroepen tot de winnaar in de categorie midden-groot bedrijf. Buzaglo won in de categorie klein bedrijf en Brother Coating is de starter van het jaar. Daarnaast kon dit jaar voor het eerst ook gestemd worden voor de publieksprijs. Deze ging naar MINT.  

Prijzen

De winnaars van de vakjuryprijzen ontvingen een bokaal, gemaakt door Almeerse kunstenares Wanda Entjes. De uitverkorene voor de publieksprijs kreeg een prijs van hout, vervaardigd door de Almeerse kunstenaar Jim van der Wardt. Daarnaast kregen alle vier bedrijven een aantal prijzen aangeboden door lokale ondernemers. Zo zullen de winnaars uitgebreid aandacht krijgen in de decemberuitgave van het B2B-magazine Almere Zaken. Thermen La Mer wordt automatisch genomineerd voor de Flevopenning, de provinciale versie van Onderneming van het Jaar. 

Almeerse pioniersgeest

Wethouder René Peeters: “Alle vier de winnaars stralen ieder in hun eigen sector een bijzonder soort innovatief vermogen, lef, veerkracht en passie voor onze stad uit. Bijzonder dat naast de vakjury Almeerders ook in groten getale hebben gestemd op hun favoriet. Dat geeft een heel nieuwe dimensie aan de verkiezing dit jaar. Ondernemers zijn van noodzakelijk belang voor onze stad: voor de lokale economie, voor onze toekomstige groei én voor de sociale verwevenheid van onze stad. Ondernemen zit Almeerders echt in het bloed, met onze pioniersgeest. Dat zie je terug in alle initiatieven die waren ingediend. Met deze verkiezingen op de Dag van de Ondernemer willen wij hun belang voor Almere onderstrepen.”

Vakjury

De vakjury, onder voorzitterschap van wethouder Maaike Veeningen, heeft alle inschrijvingen beoordeeld en per categorie drie ondernemers genomineerd, waaruit voornoemde winnaars tevoorschijn kwamen. De starters zijn geselecteerd op basis van potentie, durf, innovatie, commercieel talent, financiële positie, visie, groeistrategie, kennis van de markt en creativiteit. De kleine en midden-grote bedrijven zijn daarnaast op andere criteria als onderscheidend vermogen in de markt, uitstraling en werkgebied, duurzaamheid op het gebied van people, planet en profit, maatschappelijke betrokkenheid in Almere en innovatie geselecteerd. De bedrijven zijn onmisbaar voor Almere als stad en zijn de visitekaartjes van Almere. Deze jaarlijkse prijzen zijn in het leven geroepen om het Almeerse bedrijfsleven te eren.

Starters

In de categorie starters was het Brother Coating, dat in de prijzen viel. De twee broers Boaz en Mica hebben het bedrijf opgericht vanuit een passie voor poedercoaten. Zij zijn hobbymatig begonnen in de schuur van hun huis en vonden het zo leuk, dat ze hier professioneel mee door zijn gegaan. Wat de broers het mooist vinden aan poedercoaten is een perfect resultaat en een blije klant. Zij gaan voor de beste kwaliteit en coaten bijna alles.

Klein bedrijf

Buzaglo was in de categorie klein bedrijf als enige uit de fietsbranche genomineerd. Buzaglo is dit jaar 144 jaar oud. Het bedrijf is opgestart door de heer Buzaglo in 1879 in Amsterdam met handel in leer. In de jaren 50 van de vorige eeuw is de tweede generatie handel opgestart met Azië en dat is nog steeds de basis voor de handel van vandaag. Buzaglo handelde in alles wat los en vast zat, waaronder automaterialen, souvenirs, motorkleding, kop- en schotels, zaklampen. Tegenwoordig ligt de focus op fietsonderdelen, en -accessoires, gereedschappen en speciaal vervoer, waaronder vouwfietsen van U-GO. “Het hele team is er supertrots op wat hier allemaal gebeurt. We zijn inmiddels veertien jaar aanwezig in Almere en ook al was het moeilijk om ons vorige adres te verlaten, we hebben zeker geen spijt van onze keuze in 2009”, zegt directeur Frank Konijn. “We hebben een mooi pand laten bouwen met een prachtig magazijn, prettige kantoren en een ruime parkeergelegenheid. Almere is een gezellige stad en de vlotte toegangswegen geven ons de energie en de vrijheid om hier elke dag weer stralend en op tijd aanwezig te zijn.”

Midden-groot bedrijf

Thermen La Mer, gevestigd aan de rand van het Vroege Vogelbos in Almere Haven, is de winnaar in de categorie midden-groot bedrijf. Het is een luxueuze Day Spa aan de rand van Almere Haven en biedt een verscheidenheid aan faciliteiten op Sauna & Wellness-Beauty gebied. In 1997 opende Thermen La Mer haar deuren om vanaf dat moment gasten te verwelkomen en in de watten te leggen. Elke afdeling speelt binnen Thermen La Mer een belangrijke rol in de beleving van hun gast, waarbij gastvrijheid, kwaliteit en hygiëne bovenaan staan.

Publieksprijs

MINT is winnaar geworden van de publieksprijs en verkoopt de lekkerste koffies, ambachtelijk schepijs, luxe bonbons, macarons, gebakjes en meer. MINT is pure verwennerij met merken als Holtkamp, TOUT, Willem-pie en Spataro. Het schepijs wordt gemaakt door de Italiaanse familie Ferrari met meer dan 80 jaar ervaring. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Het ijs wordt bereid met verse producten en fruit. Het roomijs wordt gemaakt van verse melk van de boer.

De overige genomineerden waren: schoonmaakbedrijf Spotlezz, Bagtag, Bijzonder Jij, Hoffmann en Thal Technologies.

Thermen La Mer. (Foto: Fred Rotgans)
MINT. (Foto: Fred Rotgans)
Buzaglo. (Foto: Fred Rotgans)
Brother Coating. (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto