College en gemeenteraad hebben een voorkeur uitgesproken voor scenario 4.
College en gemeenteraad hebben een voorkeur uitgesproken voor scenario 4.

Geen autoweg door bosstrook Oosterwold

Algemeen

HOUT – Er komt geen autoweg door de bosstrook tussen Oosterwold en Nobelhorst. Tot opluchting van omwonenden uit Oosterwold voelt de gemeente er niet voor om extra bomen te kappen voor het doortrekken van de Grote Denkersdreef. 

“Geweldig nieuws”, vindt ook de Partij voor de Dieren die het college van burgemeester en wethouders in februari vragen had gesteld over voorgenomen bomenkap in de bosstrook. In antwoord op deze vragen gaf het college aan dat bomenkap nodig is voor de aanleg van een watergang en kabels. Het doortrekken van de Grote Denkersdreef door de bosstrook was daarnaast een van de mogelijke opties om de wijken Nobelhorst, Oosterwold en Vogelhorst goed te ontsluiten. Hiervoor zou echter extra bomenkap nodig zijn en daar wil het college terughoudend in zijn. 

In totaal zijn zeven scenario’s onderzocht, die volgens het college geen van allen optimaal zijn. De weg doortrekken door de bosstrook (scenario 7) zou voor de toekomstige bewoners van Nobelhorst de beste optie zijn, maar een slechtere keuze voor de bewoners van Oosterwold en de kwaliteit van de bosstrook. De voorkeur van het college en de gemeenteraad gaat uit naar scenario 4. Deze ontsluitingsroute loopt vanaf de A6, via de Grote Denkersdreef tot aan een T-splitsing Paradijsvogelweg (ontsluitingsroute richting Oosterwold) en de toekomstige verlengde Nobellaan (ontsluitingsroute richting Nobelhorst). De route sluit vanaf de verlengde Nobellaan aan op de bestaande Kievitsweg en zal vanaf daar de wijken Vogelhorst en gedeeltelijk Oosterwold ontsluiten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto