Froukje de Jonge en prinses Laurentien. (Foto: aangeleverd)
Froukje de Jonge en prinses Laurentien. (Foto: aangeleverd)

Froukje de Jonge in elftal prinses Laurentien

Algemeen

ALMERE – In de nieuwste uitgave van het blad Nouveau is er ook aandacht voor de Almeerse wethouder Froukje de Jonge. Prinses Laurentien voert in deze editie de hoofdredactie van het blad en heeft daarbij de CDA-wethouder opgenomen in haar ‘elftal van vrouwen met onzichtbare kracht’. 

“Deze elf vrouwen staan voor mij voor al die andere mensen met een eigen verhaal, die niet meteen op de voorgrond treden maar wel van immense waarde zijn voor anderen en de samenleving”, zegt de prinses in het decembernummer van het blad.
De Jonge krijgt aandacht in het damesmagazine vanwege haar rol in de toeslagenaffaire, waar relatief veel Almeerse gezinnen de dupe van werden. Zo werd in Muziekwijk het pand Number 90 geopend, waar overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven gelijkwaardig oplossingen kunnen uitwerken van de gevolgen van het kinderopvangtoeslagschandaal.

Voorbeeld

Number 90 dient als voorbeeld voor heel Nederland. Bij de opening van dat pand, in 2022, was prinses Laurentien ook aanwezig in haar functie als mede-oprichter van de Number 5 Foundation. Maandag werd het decembernummer van het blad gelanceerd in het pand van Number 90 aan de  Louis Armstrongweg. Froukje de Jonge is trots dat Laurentien haar in het elftal heeft opgenomen.
“Number 90 is voor mij een bouwsteen, aan het bouwen van vertrouwen in een betere overheid. Bouwen aan vertrouwen is ontzettend urgent”, aldus Froukje de Jonge.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto