(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

‘Op naar een Kerststallenroute door heel Almere in 2024’

Algemeen

REGENBOOGBUURT - De organisatie van de derde Kerststallenroute Almere kijkt terug op een succesvol evenement. Op ruim 50 deelnemende adressen, grotendeels in en rondom de Regenboogbuurt maar ook op andere locaties verspreid door Almere, waren van 15 tot en met 29 december creatieve kerststallen of winterdorpen te bewonderen. “Op naar een Kerststallenroute door heel Almere in 2024”, aldus de organisatie. 

Behalve particuliere adressen deden ook enkele bedrijven en organisaties met een eigen kerststal mee. Er waren zelfgemaakte, geërfde, geleende en gekochte kerststallen te zien, van veel verschillende materialen. Naast deelnemers waren er ook veel kijkers van binnen en buiten Almere die te voet, op de fiets en per auto de stallen kwamen bewonderen. Ook de speurtocht (dit jaar: Zoek de maretak) kon op grote belangstelling rekenen.

De Kerststallenroute opende met een lichtjestocht. Deze voerde kinderen en hun ouders met hun zelfgemaakte lichtjes langs een deel van de kerststallen en vertelde het kerstverhaal. Onderdeel van deze tocht waren onder andere een groot kerststal fotopunt, een levende kerststal en dansen in de sneeuw op het Mintplantsoen. De Kerstman van Kwekerij Almere bezocht in zijn Slee de Regenboogbuurt voor foto’s op het schoolplein en een rondrit door de buurt. Op Vindplaats Zenit was dit jaar een speciaal midwinterprogramma, met aankomst van het Vredeslicht. Aan het eind van de middag kwamen allen tezamen om met chocomel en marshmallows bij het kampvuur kerstliedjes te zingen onder begeleiding van draaiorgel de Tierelier.

Het initiatief voor Kerststallenroute Almere is genomen door Stichting Regenboogbuurt. Voor de speciale extra activiteiten werkte zij samen met onder andere Kleur in Cultuur, De Wegwijzer, Vindplaats Zenit en Stadsarchief Almere. Wil je volgende keer zelf ook meedoen met jouw eigen kerststal, of op een ander manier meehelpen om deze mooie traditie in Almere te laten groeien? Kijk voor informatie en contact op www.regenboogbuurt.nl/kerststallenroutealmere en op www.facebook.com/kerststallenroutealmere

De kerstman kwam ook langs in zijn arreslee. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto