Haar tuintje aan het water noemt Coco als één van haar favoriete plekken. (Foto: Fred Rotgans)
Haar tuintje aan het water noemt Coco als één van haar favoriete plekken. (Foto: Fred Rotgans)

Zo woon ik: Wonen in de Rooie Donders

Wonen

REGENBOOGBUURT – De Rooie Donders, de drie rode ‘dukdalven’ langs de Lage Vaart, zijn echte blikvangers. De drie woongebouwen aan de Pastelstraat zijn geïnspireerd op de graansilo’s van de polder. De voet van de torens wordt gevormd door woningen die als steunberen de oprijzende flats ondersteunen. Coco Rotgans woont, samen met haar dochtertje Hayley (6), met veel plezier in één van deze maisonnettewoningen op de begane grond. “Ondanks dat ik in een appartement woon, heb ik twee verdiepingen”, vertelt Coco. “Ik heb een klein tuintje en woon deels aan het water. Het uitzicht over het water is prachtig.”

Door Kirsten Thuis-Woudenberg

Zelf groeide Coco ook op in de Regenboogbuurt. “Ik zocht een woning en wilde graag in deze wijk, dicht bij mijn ouders, wonen. Zij passen op mijn dochtertje als ik werk.” En dat lukte. “Deze woning kwam vrij en was precies wat ik zocht.”

‘Mijn wijk’

Coco omschrijft Regenboogbuurt als ‘echt mijn wijk’. “Mijn ouders wonen hier om de hoek en daar ben ik ook geboren. Het geeft een fijn gevoel om hier ook met mijn dochter te wonen. Zij gaat nu naar dezelfde school als waar ik naartoe ging vroeger. Ze zit zelfs bij een kleuterjuf in de groep die ik vroeger ook had. Zo bijzonder.”

Maanlicht over het water

Haar tuintje aan het water noemt Coco als één van haar favoriete plekken. “Je zit hier heerlijk en het uitzicht is heel mooi. Dat is eigenlijk het eerste wat iedereen zegt, als ze hier voor het eerst op bezoek komen. Aan de overkant heb ik vrij uitzicht over het water, de weilanden, een boerderij en de natuur. Vooral ‘s avonds, als de sterren heel helder zijn, is het prachtig. Soms komt het maanlicht net over het water, dat is zo mooi. Zomers komen hier veel bootjes voorbij en soms zelfs grote vrachtschepen.”

Fotofamilie

De keuken is afgeschermd met een grote kast met daarop foto’s van Coco’s dochtertje Hayley. “Twee daarvan heeft mijn vader gemaakt (fotograaf van deze krant: Fred Rotgans, red.). En deze heeft mijn moeder heeft gemaakt”, wijst Coco. “Wij zijn een echte fotofamilie. Iedereen fotografeert graag. Als we bij elkaar zijn, zijn er vaak meer camera’s dan mensen die op de foto kunnen.”Haar royale bank met de rode kussens is ook favoriet. “Die is eigenlijk aan vervanging toe, maar zit heerlijk.”

‘Weggeefkast’

In de gang van het gebouw staat een kast vol tweedehands spullen. “Het is een soort ruilkast. In deze kast zetten bewoners allemaal spulletjes die ze niet meer willen, zodat iemand anders dat weer kan meenemen. Het idee ontstond toen een bewoner de kast en andere spullen een keer neerzette met een briefje erbij waarop stond dat andere bewoners de spullen die ze wilden hebben mee mochten nemen. Op verzoek van een andere bewoner is de kast blijven staan en kunnen alle bewoners hun tweedehands spullen hierin leggen of spullen meenemen. Er komt van alles voorbij zoals kasten, boeken, DVD’s en kaarsen. Zelf heb ik er een keer een vacumeermachine uitgehaald. Superhandig.”

Wil jij ook vertellen over jouw huis in Almere? 
Wil jij ook vertellen over het huis waarin jij woont? Het maakt niet uit in wat voor huis of welke Almeerse buurt jij woont. Of het nou een vrijstaande villa, een appartementje of een tiny house is, wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Meld je aan via redactie@almeredezeweek.nl o.v.v. Zo Woon Ik en wie weet komen onze verslaggever en fotograaf de volgende keer bij jou langs.

De Rooie Donders zijn echte blikvangers. (Foto: Fred Rotgans)
De keuken is afgeschermd met foto’s van Coco's dochtertje Hayley. 'Wij zijn een echte fotofamilie'. (Foto: Fred Rotgans)
De royale bank met rode kussens is ook een favoriet plekje. (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto