Johanna en haar dochters Amber en Jade genieten van het uitzicht over het Weerwater vanuit de keuken. (Foto: Fred Rotgans)
Johanna en haar dochters Amber en Jade genieten van het uitzicht over het Weerwater vanuit de keuken. (Foto: Fred Rotgans)

Zo woon ik: ‘Bij helder weer zie je karpers in Weerwater zwemmen’

Wonen

STAD CENTRUM – Het prachtige uitzicht over het Weerwater is een van de dingen waar Johanna Wijdenes vanuit haar woning aan de Koetsierbaan van geniet. Samen met haar dochters Amber (21) en Jade (19) woont ze op de achtste verdieping van het appartementencomplex. “Als het windstil is en de zon schijnt op het water, dan zie je hele grote karpers zwemmen. Zo helder is het water”, vertelt Johanna.

Door Kirsten Thuis-Woudenberg

“Vooral in de zomer is het heel levendig op het water met al het bootverkeer. In de ochtend horen we hier veel vogels. Als je de schuifpui opendoet dan hoor je de meerkoeten en de zwanen die opstijgen en landen. Je zit eigenlijk midden in de natuur terwijl je midden in de stad zit.”

De Friezin woonde, tot zes jaar geleden, haar hele leven in Sneek en ze werkte in Joure. Toen ze een nieuwe baan kreeg in Utrecht, besloot ze naar Almere te verhuizen. “Mensen in mijn omgeving waren erg negatief over Almere”, vertelt Johanna. “Maar we hebben het toch gedaan en het bevalt ons uiteindelijk heel goed.” Ook haar vrienden en familie hebben hun mening bijgesteld. “Ze zijn hier inmiddels geweest. Iedereen was positief verrast over Almere. Ze vonden het hier wijds en groen en er zijn veel fietspaden en stranden.”

Koken met uitzicht

Het meest trots is Johanna op de keuken. “Toen we hier kwamen wonen hebben we het hele appartement in twee weken tijd helemaal gestript. We wilden alles nieuw. De oude keuken was naar de muur gericht. In de nieuwe keuken kozen we voor een kookeiland. Nu heb je vrij uitzicht als je aan het koken bent.” Zelf is Johanna geen keukenprinses. “Mijn dochter kookt graag. Als ze staat de koken kunnen we er gezellig bijzitten aan de bar.” 

De woonkamer is een open, lichte ruimte. “Er zitten twee schuifpuien bij de ramen die helemaal open kunnen. Zelfs in deze periode staan alle ramen wijd open want we hebben de hele dag de zon. Dat is heerlijk.”

Tussen de twee appartementsgebouwen ligt een fitnessruimte voor de bewoners. “Er staan veel verschillende apparaten en het wordt goed onderhouden. Het is heel makkelijk om na het werk even een uurtje naar beneden te gaan om te sporten. Je hoeft de duur er niet voor uit. Heel luxe.”

Barbecueën op het strand

De woning mist wel een balkon. “Gelukkig hebben we genoeg mogelijkheden om buiten te zijn. Afgelopen zomer hebben we regelmatig op het strand naast het complex kunnen barbecueën. Op het strand dat op de Esplanade is gemaakt kun je ook heerlijk zitten, of op het plein in het gras.”

Shoppen

Met haar twee meiden vindt Johanna het heerlijk om vlak bij het centrum te wonen. “We zijn met drie vrouwen die gek zijn op shoppen. Je loopt hier zo de stad in. We houden van lekker eten en eten regelmatig in de stad of we halen wat af. We houden van buitenlands eten zoals Mexicaans, Italiaans of sushi. Almere heeft dat allemaal en het is in de buurt, dus dat is heel makkelijk. En er wordt bijna elk weekend wel iets leuks georganiseerd.Ik vind dat Almere voortvarend is om de stad op de kaart te zetten en zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor haar inwoners.”

Oproep: Zo woon ik
Voor de rubriek Zo woon ik zijn we op zoek naar Almeerders die willen vertellen over het huis waarin zij wonen. Het maakt niet uit in wat voor huis of in welke Almeerse buurt je woont, we zijn benieuwd naar jouw verhaal! Meld je aan via redactie@almeredezeweek.nl o.v.v. Zo woon ik. Wie weet komen onze verslaggever en fotograaf dan de volgende keer bij jou langs.

(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans).

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto