Het college, hier nog met Roelie Bosch (Tweede van rechts (Archieffoto: Maarten Feenstra)
Het college, hier nog met Roelie Bosch (Tweede van rechts (Archieffoto: Maarten Feenstra)

College Almere ‘diep geraakt’ door vertrek Roelie Bosch

Algemeen

ALMERE - Het overgebleven college van Burgemeester en Wethouders zegt ‘diep geschokt’ te zijn over het vertrek van wethouder Roelie Bosch (ChristenUnie) die donderdagavond haar ontslag indiende.

Daarop besloot de ChristenUnie zich ook uit het college terug te trekken. Dat betekent dat het college voorlopig verder gaat met zes wethouders. In een eerste verklaring zegt het college het besluit van wethouder Bosch te respecteren en te betreuren. ‘Het vertrek van Roelie raakt ons diep. Zij is al heel lang actief in de Almeerse politiek en heeft zich als wethouder met hart en ziel ingezet voor onderwijs en jeugd. We verliezen een bevlogen bestuurder en een fijne collega.’

Extra vergadering gemeenteraad

Wie de portefeuille van Bosch gaat overnemen, is nog niet bekend. Het college bespreekt op korte termijn de onderlinge taakverdeling. Of het college wordt aangevuld en zo ja, op welke termijn, is aan de gemeenteraad.
De komende tijd moet hierover meer duidelijk worden. Komende dinsdag is een extra vergadering van de gemeenteraad ingelast waarin gesproken wordt over de ontstane situatie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto