Met volgeladen auto rijden Amhana en Imera eens per maand naar Vught om ingezamelde goederen af te geven. (Foto: aangeleverd)
Met volgeladen auto rijden Amhana en Imera eens per maand naar Vught om ingezamelde goederen af te geven. (Foto: aangeleverd)

Steunpunt Stichting ‘Hulp voor Oekraïne’ geopend in Almere

Algemeen

ALMERE - Bijna twee jaar na het begin van de oorlog is hulp voor Oekraïne nog steeds hard nodig. Amhana van den Berg en Imera Crietee uit Almere verzamelen voeding, verzorgingsproducten, kleding en andere humanitaire goederen voor mensen in Oekraïne en Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Ze brengen dit naar de Stichting ‘Hulp voor Oekraïne’ in Vught. 

In Vught worden de spullen gesorteerd en met een vrachtwagen naar Rivne gebracht. Daar worden de hulpgoederen met busjes naar gebieden aan het front gereden, waar mensen niets meer hebben. In Vught is ook een ‘Shop voor Nop’, waar Oekraïense vluchtelingen in Nederland wat kleding en spullen kunnen halen. 

Met volle auto naar Vught

De stichting is gestart door iemand die, toen de oorlog uitbrak, zijn Oekraïense vriend in Nederland vroeg, of hij iets kon doen. Door lokale contacten kan de stichting de spullen nu op de juiste plek brengen. Amhana en Imera rijden ongeveer een keer per maand vanuit Almere naar Vught met een volle auto en acht bananendozen op het dak. Ze krijgen onder andere gratis spullen via Marktplaats. Sommige goederen worden verkocht om reiskosten te dekken. 

Spullen doneren

Heb je houdbare voeding (in blik), verzorgingsproducten (ook maandverband), kleding, schoenen, dekens, beddengoed, luchtbedden, speelgoed of klein huishoudelijk materiaal? Neem dan contact op via WhatsApp: Amhana 06 16350927Imera 06 54726067. Alles moet in een doos passen. Hulp met het vervoeren van goederen naar Vught is ook zeker welkom.

Zie www.hulpvooroekraine.nu.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto