Landgeitjes zijn zeldzaam. (Foto: aangeleverd)
Landgeitjes zijn zeldzaam. (Foto: aangeleverd)

Daar zijn de eerste lammetjes!

Algemeen

ALMERE - In de schaapskooi in het Vroege Vogelbos zijn de eerste geitenlammeren geboren. De lammeren zijn zogenaamde Nederlandse landgeiten, een ras dat in Nederland de status ‘bedreigd’ heeft. Er zijn namelijk nog maar weinig van deze geiten over in Nederland. 

Stad & Natuur draagt met de geiten- en schapenrassen in het Vroege Vogelbos bij aan landelijke programma’s om zeldzame rassen in stand te houden. Ze vertellen er van alles over tijdens het Schapenpraatje op zondag 18 februari tussen 14.30 en 15.30 uur aan de Muiderweg 8 in Haven.
Dit jaar verwacht Stad & Natuur minder geiten- en schapenlammeren vanwege het Blauwtongvirus dat momenteel in Nederland heerst. Hierdoor zijn er minder drachtige dieren dit jaar.

Wol

Naast het in stand houden van zeldzame rassen en het bestrijden van de Reuzenberenklauw hebben met name de schapen nog een taak. Hun wol wordt verwerkt door de Almeerse Wolunie in de wolfabriek in de schaapskooi. De wol wordt omgetoverd tot prachtige producten door de leden van de Wolunie, die weer in het wolwinkeltje verkocht worden op zondagmiddag.
Wie niet aanwezig kan zijn op 18 februari kan ook op eigen gelegenheid komen gluren door het raam aan de voorzijde van de schaapskooi (Muiderweg 8, Almere Haven).

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto