Een woning en voertuig raakten beschadigd bij meerdere explosies in Haven. (Foto: HV Almere)
Een woning en voertuig raakten beschadigd bij meerdere explosies in Haven. (Foto: HV Almere)

Burgemeester sluit woning Haven na explosies

Algemeen

HAVEN - Een woning aan de Hofmark in Almere Haven is voor een periode van drie maanden gesloten. Dat heeft burgemeester Hein van der Loo bepaald. Na twee explosies in november 2023 werd al cameratoezicht ingesteld in de straat. Dit cameratoezicht is onlangs verlengd tot 14 mei 2024. Aanvullend hierop is nu dus ook besloten over te gaan tot sluiting van een woning.

“Het is belangrijk dat we de openbare orde in de stad handhaven en de veiligheid van onze inwoners waarborgen. Daarom is het nodig dat we deze woning voor een periode van drie maanden sluiten”, zegt burgemeester Hein van der Loo. “Ik realiseer mij dat dit een zware maatregel is, maar bij dit soort besluiten is veiligheid in de buurt mijn hoogste prioriteit. Ik sta voor een veilig Almere zonder criminele dreiging.”

Meerdere explosies

Begin november vonden er bij de nu gesloten woning meerdere explosies plaats. Hierdoor ontstond brand bij de voordeur en in een nabij geparkeerde auto. Er vielen geen gewonden maar er ontstond wel schade. Direct daarna werd besloten om cameratoezicht in te stellen, en nu dus om de woning te sluiten.

De sluiting is op vrijdag 16 februari ingegaan. Dat betekent dat vanaf die datum niemand het pand mag betreden. Na afloop van die drie maanden wordt beoordeeld of de sluiting langer moet duren.

De burgemeester neemt vanuit zijn verantwoordelijkheid voor de handhaving van de openbare orde de maatregelen die nodig zijn om die te herstellen. Dit doet hij in afstemming met het Openbaar Ministerie en de politie. Eerder werden op last van de burgemeester ook al woningen gesloten in Poort, Haven, Danswijk en Parkwijk vanwege explosies.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto