(Foto: AdobeStock)
(Foto: AdobeStock) Magryt - stock.adobe.com

Cameratoezicht bij woning Curiestraat

112

NOBELHORST - Burgemeester Hein van der Loo heeft besloten ook cameratoezicht in te stellen bij een woning op de Marie Curielaan in Nobelhorst.

Het besluit tot het inzetten van cameratoezicht is genomen vanwege sterke aanwijzingen voor een aanslag of explosie op een specifieke woning. De betreffende woning is de afgelopen tijd gesloten geweest. Inmiddels zijn de bewoners teruggekeerd.
“De betreffende woning is 18 december preventief gesloten vanwege ernstige vrees voor het ontstaan van een verstoring van de openbare orde”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Omwille van privacyoverwegingen en het politieonderzoek kunnen wij daar niet meer informatie over geven. De sluitingstermijn liep 15 januari af en deze wordt niet verlengd. Wel wordt er cameratoezicht ingesteld voor zes weken, tot maandag 26 februari.”
Volgens de woordvoerder wordt de burgemeester met grote regelmaat geïnformeerd over de veiligheidssituatie en bepaalt op basis daarvan welke maatregel passend is. “Op dit moment wordt cameratoezicht als passend geacht. De veiligheid van de buurt staat voorop.”

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 11 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto