Binnenkort kunnen we weer picknicken onder de kersenbloesems in de Regenboogbuurt. (Foto: Pauli Langbein)
Binnenkort kunnen we weer picknicken onder de kersenbloesems in de Regenboogbuurt. (Foto: Pauli Langbein)

Kersenbloesemfeest Almere komt er weer aan

Algemeen

REGENBOOGBUURT - Het Kersenbloesemfeest Almere komt er weer aan. Sinds 2019 organiseert Stichting Regenboogbuurt dit feest elk jaar onder de ruim 850 bloesembomen in de Regenboogbuurt. Ook dit jaar is er een breed scala aan samenwerkingspartners en vrijwilligers gevonden, zodat het feest en alle activiteiten opnieuw gratis zijn.

Essentie van het feest is een picknick onder de bloesem, met entertainment en activiteiten rond het thema Japan. De datum hangt af van de natuur. Aan de hand van de ontwikkeling van de bloesem, de weersverwachting en de regenkans wordt de datum bepaald. Die is daardoor pas heel kort tevoren bekend.

Papieren bloesems vouwen

Net als vorig jaar, is er ook dit jaar voorpret. Er zijn bloesemvouwvellen, een hand-out en een instructievideo beschikbaar om zelf papieren bloesems te vouwen voor in vaasjes, glaasjes of flesjes, of om met behulp van takken een indoor bloesemboom te maken. Iedereen is welkom om hieraan mee te doen op vrijdag 15 maart van 14.30 tot 17.00 uur in het wijkkantoor aan de Regenboogweg 45. Wie dit op een andere dag, tijd of plaats wil doen (bijvoorbeeld op school, in een buurtkamer of andere ontmoetingsplek) kan een mailtje sturen naar info@regenboogbuurt.nl om alle info te ontvangen. 

Bloesem-alert

De ontwikkeling van de bloesem van de 850 (!) Japanse sierkersenbomen in de Regenboogbuurt kun je volgen aan de hand van wekelijkse bloesem-alert foto’s. Deze worden dit jaar elke zaterdag gemaakt door dichteres Maria van Daalen, die er bovendien telkens een nieuw gedicht aan toevoegt. De eerste bloesem-alert foto’s met gedicht zijn al gepubliceerd.

De basisinformatie vind je op www.regenboogbuurt.nl/kersenbloesemfeestalmere. Volg www.facebook.com/kersenbloesemfeestalmere voor de bloesem alerts en het laatste nieuws, waaronder de de datum van het feest.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto