(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Collage verrast scholieren met theater-act op schoolplein

Algemeen

ALMERE - Plan D, het dansgezelschap van Andreas Denk, verscheen deze weken op bijna alle voortgezet onderwijsscholen onverwachts op het schoolplein met een flitsvoorstelling tijdens de korte- en lange pauzes van de school. 

De leerlingen kregen vooraf een bericht met de vermelding dat er die dag voor hen een verrassing te wachten stond. Door de leerlingen te ‘overvallen’ wil Collage de verwondering en het vuur dat kunst met zich mee kan brengen bij de leerlingen aanwakkeren. Daarom is gekozen voor een licht absurdistische voorstelling met vreemde, niet direct te plaatsen acrobatisch dansende personages. 

10-jarig bestaan

Collage, het expertisecentrum voor kunst- en cultuuronderwijs in Almere, viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. In het kader van dit lustrum biedt zij de leerlingen in Almere extra kunst- en cultuuractiviteiten aan. De scholen die zijn verrast zijn: Baken Stad, Baken Park Lyceum, Baken Poort Lyceum, Baken Trinitas College, Helen Parkhurst, het Oostvaarderscollege, Arte, de Meergronden en drie locaties van Pro Almere. De voorstelling leidde tot verwondering, gesprek, verbinding en uiteindelijk dansende leerlingen die na afloop met de dansers op de foto wilden.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto