De Orange the World mozaïekbank werd vrijdag feestelijk onthuld in de Havenkom. (Foto: Fred Rotgans)
De Orange the World mozaïekbank werd vrijdag feestelijk onthuld in de Havenkom. (Foto: Fred Rotgans)

Mozaïekbank Orange the World onthuld in Havenkom

Algemeen

HAVEN - De oranje mozaïekbank waarmee aandacht wordt gevraagd voor Orange the World, de campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen, heeft een plek gekregen in de havenkom. De bank werd vrijdag, op Internationale Vrouwendag, onthuld door wethouder Froukje de Jonge.

Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. Om hier aandacht voor te vragen wordt jaarlijks de tiendaagse campagne Orange the World georganiseerd. Om gedurende het jaar meer blijvende aandacht te creëren voor het onderwerp, heeft Soroptimist International Club Almere in samenwerking met de gemeente Almere een Orange the World  mozaïekbank gemaakt. In de Kunstlinie is meer dan drie maanden aan de mozaïekbank gewerkt. Vele Almeerders hebben een steentje bijgedragen. “Met de hulp van heel veel clubleden, raadsleden en vrijwilligers is het gelukt de bank op tijd af te hebben voor Internationale Vrouwendag”, aldus de initiatiefneemsters. “We willen ook alle donateurs bedanken voor hun bijdrage. Het resultaat nu voor iedereen te bewonderen in de Havenkom.” 

Internationale Vrouwendag

In Corrosia Theater, Expo en Film in Almere Haven was vrijdag een divers programma georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag. Daarbij was ook aandacht voor Orange the World. Aansluitend werd gewandeld naar de havenkom, waar de wethouder de mozaïekbank onthulde. Lees meer over Orange the World op www.soroptimist.nl/almere/orange-the-world/

(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto