In Kunstlinie wordt tot 8 maart gewerkt aan een Orange the World mozaïekbank. (Foto: aangeleverd)
In Kunstlinie wordt tot 8 maart gewerkt aan een Orange the World mozaïekbank. (Foto: aangeleverd)

Kunstlinie gastlocatie voor campagne Orange The World

Algemeen

ALMERE - Kunstlinie steunt Orange the World, de wereldwijde campagne tegen vrouwelijk geweld. Als officiële gastlocatie van Orange the World wordt bij Kunstlinie de campagne afgetrapt op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

De Soroptimist Club Almere werkt jaarlijks aan de campagne Orange The World, stop geweld tegen vrouwen. Er is geen land waar dit probleem niet speelt, en zo ook in Nederland. Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen krijgt te maken met geweld in haar leven, door alle lagen van de bevolking heen en in alle gemeenten en provincies, waar dan ook in het land. Het thema in 2023 is ‘Veilig, overal en altijd’, om meer bewustwording te creëren over het feit dat geweld tegen vrouwen overal plaats kan vinden.

Mozaïekbank

Om meer aandacht te creëren voor dit onderwerp heeft de Soroptimist Club Almere het maken en plaatsen van de een Orange the World mozaïekbank in Almere op zich genomen. In de You Are Here ruimte in Kunstlinie wordt tot 8 maart gewerkt aan de bank. Iedereen is ook welkom om op zaterdag 25 november mee te doen aan een spektakelevenement om 17.00 uur. Met een grote oranje bal wordt vanaf Kunstlinie door de stad gelopen. 

Tentoonstelling

In de actieperiode worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo is in Kunstlinie van 25 november tot en met zondag 10 december een expositie met foto’s van de Almeerse fotograaf Mona Alikhah. De expositie ‘Veilig, overal en altijd’ wordt op zondag 26 november om 15.30 uur feestelijk geopend.

Kijk voor meer informatie op kunstlinie.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto