Op het Provinciehuis overhandigden de heren van De Tafelronde 155 de cheque aan de Soroptimisten. (Foto: Ingo/Mediamere)
Op het Provinciehuis overhandigden de heren van De Tafelronde 155 de cheque aan de Soroptimisten. (Foto: Ingo/Mediamere)

Tafelronde 155 Almere haalt 6.500 euro op voor Orange the World

Algemeen

ALMERE - De champagne-actie van de Tafelronde 155 heeft 6500 euro opgebracht voor Orange the World, stop geweld tegen vrouwen en meisjes’ . Soroptimist Club Almere zet zich in Almere in voor deze wereldwijde campagne en heeft dit bij de heren van de Tafelronde 155 onder de aandacht gebracht. De Tafelaars steunden Orange the World ook met een podcast en een talkshowopname in samenwerking met de Soroptimistclub Almere. 

Bekend van het Running Diner, dat door corona al ruim twee jaar niet kon worden georganiseerd, zijn de mannen van de Tafelronde voor het tweede jaar op rij overgestapt op de champagne actie. Ieder jaar steunen zij met hun acties een ander goed doel en dit jaar is dat Orange the World. Tafelaar en Statenlid Franco Achtien vond het prachtig oranje verlichte Provinciehuis Flevoland bereid als locatie voor de uitreiking.

De voorzitter van de Tafelronde 155, Martijn de Vries, overhandigde een geldcheque aan Lotta Croiset van Uchelen Feberwee (Uniepresident van Soroptimist International) in de 1,5 meter aanwezigheid van Tafelaars Dick van Schalkwijk, Arnold van Benthem en Collin Meijer. Saskia Hoogwoud en Monique Koosman vertegenwoordigden Soroptimistclub Almere. De Vries: “Zelfs in deze moeilijke tijden willen we ons steentje bijdragen aan de Almeerse maatschappij. Juist nu we veel thuis zitten door corona, is het belangrijk om oog te hebben voor huiselijk geweld. Wij dragen graag op deze manier bij aan de bewustwording.”

Preventieproject op Almeerse scholen

“De cijfers zijn helaas schokkend: 48% van de meisjes ervaren voor hun 18e jaar een strafbare fysieke vorm van seksueel geweld”, aldus Soroptimist Club Almere. “Daarom heeft de Tafelronde de Almeerse kinderen uitgekozen als goed doel. In het kader van preventie zal met het opgehaalde geld een speciaal project op Almeerse (basis)scholen worden uitgerold, zodat de cirkel van geweld verbroken wordt. Voor een toekomst zonder geweld en een veiliger Almere voor onze (toekomstige) moeders en (klein)dochters.”

De uitreiking vond plaats in het oranje verlichte provinciehuis in Lelystad.

Uit de krant