De afsluiting vindt plaats in het provinciehuis in Lelystad.
De afsluiting vindt plaats in het provinciehuis in Lelystad.

Landelijke afsluiting campagne Orange the World

Algemeen

FLEVOLAND - Op dinsdag 24 mei presenteren de Soroptimistclubs uit Flevoland de afsluiting van Orange the World, de wereldwijde campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen. De slotbijeenkomst was uitgesteld vanwege corona, maar kan nu alsnog plaatsvinden in het Provinciehuis in Lelystad, van 16.00 tot 18.00 uur.

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze is ooit gestart door de UN Women in samenwerking met Soroptimistclubs Internationaal en de wereldwijde Zonta clubs. Ieder jaar vindt de campagne plaats tussen 25 november en 10 december. Ook in Almere is de club actief. Zo kleurden gebouwen in het centrum van de stad tijdens de campagne organje en werden er diverse activiteiten georganiseerd om Orange the World onder de aandacht van het publiek te brengen. Zo was in Almere het geslaagde symposium “seksueel grensoverschrijdend gedrag: niet op mijn school” en zond Easy FM zendt iedere dag promo’s.  

De landelijke afsluiting 2021, dit keer georganiseerd door de Flevolandse Soroptimistclubs, stond gepland op 10 december 2021 maar kon door corona niet doorgaan. Het vindt nu wel plaats op 24 mei in het Provinciehuis te Lelystad. “We hebben een zeer gevarieerd, flitsend programma met interessante sprekers, ervaringsdeskundigen met indrukwekkende verhalen afgewisseld met muzikale talenten zoals Marloes van Ommen, Meau, Oirla van Ravenzwaaij en Berdien Stenberg,” zegt Gerrie Ruijs, een van de trekkers van de afsluiting. “Het programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan Berdien Stenberg. De rode draad van het programma is het prachtige en zeer toepasselijke gedicht van schrijfster Babs Gons, ‘Als je ooit in haar schoenen hebt gelopen’. Kortom, een gevarieerd, inhoudelijk, cultureel en muzikaal programma.”

Belangstellenden kunnen live aanwezig zijn bij de slotbijeenkomst, met borrel en nagesprek na afloop. Een kaartje voor dit evenement kost €10,00.Het is ook te volgen via de livestream. Toegangstickets of de link naar de livestream zijn aan te vragen via https://www.orangetheworldalmere.nl/webshop

Uit de krant