Afbeelding

Theater, expo en film in kader van Orange the World

Uit

ALMERE - In het kader van Orange the World, de campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen, staan er tot en met 10 december diverse activiteiten op het programma in Almere. Zo is er een fototentoonstelling in Kunstlinie, een theatervoorstelling in De Nieuwe Bibliotheek Almere Stad en een filmmiddag in Corrosia Almere Haven. De activiteiten in Almere worden georganiseerd door de Soroptimistclub Almere. 

Fototentoonstelling

In Nederland heeft 1 op de 4 vrouwen te maken met geweld. Soroptimistclub Almere en Gemeente Almere vroegen de Iraans-Nederlandse fotograaf Mona Alikhah om dit te visualiseren. Zij maakte een aantal foto’s die recht tot je hart spreken. Enerzijds portretten zonder gezicht, waarmee ze uitdrukking wil geven aan het gevoel jezelf niet meer te herkennen na (seksueel) geweld. Anderzijds liefdevolle foto’s waarmee ze subtiel laat zien dat geweld tegen vrouwen een mannenzaak is: pas wanneer mannen onderling het onderwerp ‘huiselijk geweld’ durven te bespreken zal er iets veranderen. De fototentoonstelling ‘Veilig, overal en altijd’ is te zien in de Kunstlinie aan de Esplanade.

 ’Waar Geen Woorden Voor Zijn’ (12+)

In het kader van Orange The World speelt theatergroep Jonge Klei de voorstelling ‘Waar geen woorden voor zijn’. In deze voorstelling maak je kennis met Eefje, Evi en Eef. Eén personage op verschillende leeftijden die te maken hebben (gehad) met seksueel misbruik. Zij laten zien en vertellen wat het misbruik met hen heeft gedaan. Het is een indringende voorstelling waarbij alles wat gezegd moet worden gezegd wordt. Maar ook een voorstelling waar gelachen mag worden, gelukkig. Het is ook een voorstelling die je aangrijpt en die kan triggeren. Daarom is er na de voorstelling een nagesprek. Tijdens dit gesprek krijgen iedereen de gelegenheid om te reageren op de voorstelling en de emoties over de voorstelling te ventileren. 

De theatervoorstelling is donderdag 7 december van 16.00 - 17.30 uur in De Nieuwe Bibliotheek Stad, inde nieuwe zaal. Toegang is gratis, maar wel aanmelden via www.denieuwebibliotheek.nl

La Ragazza del Futuro (12+)

Op zondag 10 december om 15.00 uur organiseert Soroptimistclub Almere een filmmiddag in Corrosia Theater, Expo & Film in Haven. La Ragazza del Futuro (12+) gaat over een jonge vrouw die strijdt in het Sicilië van de jaren zestig tegen de eeuwenoude traditie van het ‘herstellende huwelijk’. Zij vecht voor zelfbeschikking. De film is gebaseerd op het ware verhaal van een meisje dat weigerde te trouwen met haar verkrachter en hem in plaats daarvan voor de rechter sleepte. Tickets á 12,50 zijn verkrijgbaar via www.corrosia.nl

Kijk voor alle activiteiten in het kader van Orange the World in Almere op  www.soroptimist.nl/almere/orange-the-world/

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto