(Foto: allGo)
(Foto: allGo)

Almeerders gezocht voor proef met nieuwe OV-pas

Algemeen

ALMERE - AllGo zoekt proefpersonen in Almere die willen reizen met OVpay: de nieuwe OV-pas; één van de opvolgers van de OV-chipkaart. Het gaat om een proef in de allGo bussen in Almere, waarbij deelnemers wordt gevraagd naar hun ervaringen met de nieuwe pas. De proef start naar verwachting op 29 april. Deelnemers ontvangen 20 euro reistegoed.

OVpay is het nieuwe in- en uitchecken in het openbaar vervoer. Sinds juni 2023 kunnen reizigers in heel Nederland in- en uitchecken met een betaalpas, creditcard en mobiel. Onder de naam OVpay komt daar nóg een betaalmogelijkheid bij: de OV-pas. Die wordt uitgetest in Almere.Na de proef in Almere volgt later dit jaar de landelijke introductie van de nieuwe OV-pas. OVpay – met meerdere betaalvormen – is de opvolger van de OV-chipkaart, die voorlopig nog geldig blijft, maar uiteindelijk zal verdwijnen. 

Almere

Bij OVpay staat gebruiksgemak voorop. Om er zeker van te zijn dat reizigers dat ook met de nieuwe OV-pas ervaren, start allGo in Almere een proef. Een groep van maximaal honderd mensen gaat als eerste in Nederland testen of het bestellen en het gebruiken van een OV-pas in Almere soepel en simpel verloopt. Meedoen aan de proef is mogelijk voor mensen die zonder korting of abonnement regelmatig met een bus van allGo reizen.

Aanmelden

Reizigers die de OV-pas willen aanschaffen en gebruiken kunnen zich aanmelden via deze link. De nieuwe plastic OV-pas kost 6 euro, is vijf jaar geldig en vooralsnog alleen te gebruiken in de bussen van allGo in Almere. Voor het delen van hun ervaringen ontvangen deelnemers aan de proef een reistegoed van 20 euro. Later dit jaar verschijnt ook een digitale OV-pas; die kost 3 euro.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto