De Almeerse Tess Mirani met haar zoontje Nanji. (Foto: Priscilla Wolf)
De Almeerse Tess Mirani met haar zoontje Nanji. (Foto: Priscilla Wolf)

Almeerse Tess Mirani gekroond tot Miss Universe Netherlands Flevoland

Algemeen

ALMERE – Tess Mirani uit Almere is zaterdag gekroond tot Miss Universe Netherlands Flevoland. Dit betekent dat zij onze provincie mag vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 5 juli in Studio 21. “Ik ben als eerste vrouw met kind in de geschiedenis geselecteerd voor deze grootste internationale verkiezing”, vertelt de 30-jarige Almeerse. “Hopelijk kan ik andere moeders inspireren hun dromen achterna te blijven gaan.”

Sinds dit jaar mogen ook getrouwde vrouwen en vrouwen met kinderen meedoen aan de verkiezing. Ook is de leeftijdsgrens van maximaal 28 jaar losgelaten. “Deze kans heb ik met beide handen gepakt”, vertelt Mirani. “Miss Universe biedt vrouwen een geweldig podium om te vertellen waar ze voor staan.”

Aandacht voor klimaat

Zo zet de Almeerse zich in voor stichting Simavi, die in Azië en Afrika zorgt voor lokaal veilig drinkwater. Ook vindt ze het belangrijk om aandacht te vragen voor het klimaat. “Zelf werk ik al ruim tien jaar mee aan een project dat zich richt op de ontwikkeling van een duurzaam vliegtuig op waterstof”, vertelt zij. “Doordat ik vorig jaar moeder ben geworden besef ik nóg meer hoe belangrijk het is om de aarde in tact te houden voor de komende generaties.” 

Miss Italy

De Almeerse schone heeft een Italiaanse vader en is in het verleden al eens uitgeroepen tot Miss Italy. Ze doet ook veel internationaal modellenwerk voor verschillende grote bladen. “De komende weken start een intensief traject in de aanloop naar de finale van Miss Universe Netherlands. Naast trainingen en fotoshoots staat er ook een buitenlandse reis op het programma.” Haar 11 maanden oude zoontje Nanji neemt ze gewoon mee op haar reizen. “Ik hoop dat hij later trots is op wat ik heb bereikt.” 

Stemmen

Zestien dames gaan straks de strijd aan voor de titel Miss Universe Netherlands. Naast de punten van de vakjury, tellen ook de stemmen van het publiek mee. Stemmen kan vanaf volgende week via de website van Miss Universe Netherlands. De winnares reist in november naar Mexico om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de internationale Miss Universe verkiezing. Het hele traject van de Almeerse is  te volgen via Instagram: Tess_Mirani.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto