PvdD'ers demonstreren tegen de kap. (Foto: aangeleverd)
PvdD'ers demonstreren tegen de kap. (Foto: aangeleverd)

PvdD wil dat bomenkap Westerdreef wordt uitgesteld

Politiek

HAVEN – De Partij voor de Dieren vraagt het college de voorgenomen bomenkap aan de Westerdreef uit te stellen. Er zouden meer bomen op de nominatie staan om gekapt te worden, dan waarvoor de raad toestemming heeft gegeven. 

Maandag zouden de werkzaamheden beginnen. De partij gaat de wethouder vanavond tijdens de Politieke Markt om uitleg vragen waarom bewoners onlangs een kaartje te zien kregen van bomen die gekapt moesten worden. Dat bleken er vijftien meer te zijn dan de 137 waar de gemeenteraad akkoord op heeft gegeven. 

Volgens fractievoorzitter Jesse Luijendijk van de PvdD zouden ambtenaren hebben toegegeven dat er een fout gemaakt is en verdwijnt daarmee een ‘adequate en volledige technische onderbouwing van het raadsvoorstel. Ook is er geen politiek mandaat voor de kap van 152 of meer bomen. ’Luijendijk wil weten wanneer het college van plan was de raad hierover te informeren. Gezien de grote maatschappelijke impact, en de krappe meerderheid in de raad voor de bomenkap, wil de partij dat de werkzaamheden worden opgeschort en dat er onderzoek wordt gedaan of er wellicht meer fouten in de plannen zitten.

De bomenkap leidt al maandenlang tot verhitte discussies. Deze week werden als protest rouwlinten om de bomen gehangen, die de gemeente terstond weer liet verwijderen

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto