De markt in Stad staat er volgens het CDA ongezellig bij. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De markt in Stad staat er volgens het CDA ongezellig bij. (Foto: Almere DEZE WEEK)

CDA: ‘Markt staat er ongezellig bij’

Politiek

STAD CENTRUM – Het CDA heeft wethouder Maaike Veeningen (Economische Zaken) uitgenodigd om op korte termijn gezamenlijk een wandeling over de markt in Stad te maken. Volgens het CDA staat de markt er namelijk de laatste tijd ongezellig bij.

Die afspraak is gemaakt nadat het CDA tijdens de laatste Politieke Markt vragen stelde over de lege ruimtes die zijn ontstaan op de markt in Stad. “Daar was Veeningen helaas niet aanwezig om de vragen te beantwoorden”, zegt fractievoorzitter Nienke Nieuwenhuizen van het CDA. “De honneurs werden waargenomen door wethouder Luijendijk maar die vond het allemaal wel meevallen, had ik het idee.”

Rondje over markt

Na afloop van de Politieke Markt heeft Nieuwenhuizen daarom alsnog verantwoordelijk wethouder Veeningen gevraagd om binnenkort een rondje over de markt te lopen zodat ze zelf kan zien wat de marktondernemers haar hebben verteld. Zo zijn ze niet tevreden zijn met de grote, open ruimtes, afgewisseld met zeer nauwe doorgangen en geparkeerde busjes die overal en nergens geparkeerd staan. “Naast het feit dat de markt er niet mooi en verzorgd bijstaat met de bijkomende effecten van wijzigingen op de inkomsten van marktondernemers en het consumentenplezier, viel het ons vooral op dat er veel onvrede is onder de marktondernemers over deze gang van zaken en hun mogelijkheid tot participatie bij hun eigen onderneming.”

Differentiatie

Ook de differentiatie van de markt (waarbij de gemeente bepaalt welke ondernemers een kraam krijgen, red.) werkt niet goed, aldus Nieuwenhuizen. “Zo is onlangs toestemming gegeven voor een tweede schoenenkraam. Als gevolg daarvan is de schoenenverkoper die al jarenlang op de markt stond, vertrokken.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto