Een artist impression van de appartementen. (Foto: aangeleverd)
Een artist impression van de appartementen. (Foto: aangeleverd)

38 appartementen op desolaat deel Marktgracht

Wonen

HAVEN CENTRUM – Het deel van de Marktgracht 48 t/m 62 staat er al een tijdje verwaarloosd en ongezellig bij, dat gaat veranderen. De leegstaande kantoren worden getransformeerd tot 38 appartementen tussen de 30 m2 en 100 m2. Op de begane grond komen winkels. 

In totaal komen er 38 extra woningen bij in Haven die tussen de 23 en 65 vierkante meter groot worden, vandaar de naam micro-appartementen. Ze zijn klein maar daardoor ook betaalbaar voor starters. De woningen krijgen warmtepompen en vloerverkoeling. Voor de woningzoeker met een grotere portemonnee, komen er drie iets grotere appartementen, rond de 62 m2. Op de begane grond is ruimte voor winkels, een koffietentje en een fysiotherapeut. 

Vraag

In Haven is veel vraag naar woningen voor jongeren en andere starters. Deze appartementen zijn daarom meer dan welkom. Extra woningen in het centrum zorgen ook voor meer klandizie voor de ondernemers en andere voorzieningen. Dit past helemaal in de Visie voor Haven in 2040 die onder andere extra woningen, voor met name jongeren en ouderen, en een levendig en compact centrum voorstelt. Dit transformatieproject is de eerste schakel in de vernieuwing van het hele gebied, in 2025 wordt bijvoorbeeld ook de Meergronden-kavel opnieuw ingericht.

Het ontwerp van de appartementen op de Marktgracht is van Bas ten Brinke en zijn team van 70 F Architecture. De aannemer is Cooper Projectrealisatie BV.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto