De eerste woningen van de Flores-toren zijn opgeleverd. (Foto: aangeleverd)
De eerste woningen van de Flores-toren zijn opgeleverd. (Foto: aangeleverd)

Drukte op Floriadeterrein: Florestoren opgeleverd

Wonen

HORTUS - Het was dinsdag een drukte van belang op het voormalige Floriade-terrein dat de wijk Hortus gaat worden. De  eerste huurders trokken in de ‘iconische’ woontoren Flores. 

Door Marcel Beijer

Het was de bedoeling dat de woontoren Flores tijdens de Floriade tijdelijk een hotelfunctie zou krijgen en onderdak zou bieden aan kantoren medewerkers van de buitenlandse paviljoens. Op de bovenste etage zou een restaurant en uitkijkpunt komen. Dat ging bij gebrek aan belangstelling uiteindelijk niet door. Wel was op de begane grond een restaurant gevestigd.

Verhuur

Direct na afloop van de Floriade werden de appartementen in Flores in de verhuur gezet. Daar is massaal op gereageerd. Dinsdag werden de appartementen opgeleverd. Daardoor was het een komen en gaan van bewoners met verhuisbusjes, parket- en laminaatleveranciers en stoffeerders. De toren bevat in totaal 80 appartementen, waarvan 60 in het middensegment en 20 in de vrije sector. De huurprijzen zijn vanaf 997 euro voor zowel twee- als driekamer appartementen (70 m2) tot 1285 euro voor een driekamer appartement van 85 m2.

Oplevering

Doordat Flores al was ingericht voor verblijf tijdens de Floriade, hebben bijna alle appartementen, met uitzondering van de dertiende verdieping, wanden die gestuct én gesausd zijn. Ook aan de plafonds hoeft niets meer te gebeuren. De appartementen op de begane grond hebben een extra hoog plafond van circa 4 meter. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van een intercom. Ook is er al een keuken aanwezig en is er een berging bij de huurprijs inbegrepen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto