De twee complexen op het voormalige Floriade-terrein. (Foto: Dudok Wonen)
De twee complexen op het voormalige Floriade-terrein. (Foto: Dudok Wonen)

120 sociale huurwoningen op voormalig Floriadeterrein

Wonen

HORTUS – De combinatie Amvest-Dura ontwikkelt 120 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Dudok Wonen in de wijk Hortus, het voormalige Floriade-terrein.

De 120 sociale huurwoningen worden verdeeld over twee appartementencomplexen en bevatten tweekamer-appartementen van circa 50 vierkante meterwoningen waar een waar volgens Dudok Wonen grote behoefte aan is in de stad. Ze komen in de Allee-zone. Een complex komt pal naast het al bestaande woonzorgcentrum Flora, de ander wat meer in de hoek van het terrein.

Trots

Robert-Jan Sliep, directeur bij Dudok Wonen: “We zijn enorm trots dat we in deze uitdagende tijd op het gebied van betaalbaarheid en woningnood woningen kunnen toevoegen aan de woningmarkt in Almere. Het doet ons goed om op deze manier bij te kunnen dragen aan een oplossing voor het nijpende woningtekort.”
Er wordt momenteel hard gewerkt aan het definitieve ontwerp van de gebouwen en naar verwachting kan de vergunning volgend voorjaar aangevraagd worden. De gebouwen worden aangesloten op het duurzame energiesysteem dat wordt geëxploiteerd door Eteck, ook wel bekend als het Smart Thermal Grid.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto