Een schetsimpressie van hoe de binnenstad er uit kan komen te zien. (Foto: aangeleverd)
Een schetsimpressie van hoe de binnenstad er uit kan komen te zien. (Foto: aangeleverd)

Onduidelijkheid over aantal sociale huurwoningen binnenstad

Algemeen

ALMERE – De gemeente kan geen uitsluitsel geven over het aantal sociale huurwoningen dat er in de binnenstad is, of hoeveel het er gaan worden. Dit bleek tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag. De raad kreeg van ambtenaren een toelichting op de ontwikkeling van het centrum van Stad.

Door Robert Mienstra

De raad had om deze technische toelichting gevraagd om inzicht te krijgen in hoe het plan voor 937 woningen aan de Wisselweg past binnen het totaal van centrumontwikkelingen, en hoe de woningverdeling op centrumniveau eruitziet. Deze raadsperiode is er zicht op realisatie van circa 5000 woningen in het centrum met een gedifferentieerd aanbod. Toegelicht werd wat in uitvoering is, wat in de fase van planontwikkeling zit en waar nog keuzes te maken zijn. 

Sociale huur

Op donderdag 10 maart moest wethouder Maaike Veeningen (D66) haar raadsvoorstel om 511 studentenunits (van de 937 aan de Wisselweg te realiseren woningen) op de plek van het afgebroken gebouw De Beurs te realiseren overdoen. Haar plannen waren voor de raadsleden te onduidelijk en ook de discussie over door raadsleden gewenste sociale huurwoningen in plaats van studentenwoningen gooide voor de wethouder toen roet in het eten.

Onbekend

Of de raad met deze toelichting antwoord kreeg op de vraag hoe het zit met het aantal studentenwoningen en sociale huurwoningen aan de Wisselweg, is nog maar de vraag. Aantallen werden niet gegeven: “Het huidige aantal sociale huurwoningen is mij onbekend, net als het aantal dat er moet komen”, zei een ambtenaar. Wel kregen de raadsleden te horen hoe de totale ontwikkeling van de binnenstad er uitziet.
Een aantal partijen wilde toch de sociale huurwoningen bespreken, maar dat werd door de voorzitter niet toegestaan. Omdat het om een technische toelichting ging, moesten politieke vragen wachten tot volgende week.

Naar verwachting zal de raad – ook na deze toelichting – de komende raadsvergadering bij de wethouder terugkomen met de vraag hoe het zit met de sociale huurwoningen aan de Wisselweg.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto