Wethouder Maaike Veeningen (D66) moest bakzeil halen voor plan studentenwoningen. (Archieffoto: aangeleverd)
Wethouder Maaike Veeningen (D66) moest bakzeil halen voor plan studentenwoningen. (Archieffoto: aangeleverd)

Plan voor studentenwoningen Wisselweg moet over

Algemeen

Plan voor studentenwoningen Wisselweg moet over

Door Robert Mienstra

ALMERE – Wethouder Maaike Veeningen (D66) moet haar raadsvoorstel om 511 studentenunits op de plek van het afgebroken gebouw De Beurs overdoen. Haar plannen waren voor de raadsleden te onduidelijk en ook de discussie over door raadsleden gewenste sociale huurwoningen in plaats van studentenwoningen gooide voor de wethouder roet in het eten.

Veeningen trok tijdens de Politieke Markt het boetekleed aan. “Ik kan me voorstellen dat de plannen voor veel verwarring zorgen, we hebben ze niet helder opgeschreven.”
Met name Ton van den Berg van de SP ijverde voor het teruggeven van de plannen aan het college: “we willen een mix van bewoners, meer sociale woningen en ik heb behoefte aan de juiste cijfers van het plan. Ik weet nu nog steeds niet wat er echt gerealiseerd wordt.”

Plan

Veeningen antwoordde dat er in het hele centrumgebied sociale woningen bij komen, waardoor dat quotum gehaald wordt. Daarop wilde Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren weten hoe die plannen er in het centrumgebied er dan uit gaan zien. Een duidelijk antwoord daarop had de wethouder niet.

Niet blij

Veeningen, die duidelijk niet blij was met de tegenwerking van de raad, betoogde verder dat de eigenaar van de grond, Van der Valk investments, al vier jaar bezig is met de ontwikkeling van de Wisselweg. “Hoe langer het duurt, hoe meer de bouwkosten voor de ontwikkelaar zullen stijgen.” Waarop Leida Höhle van de PvdA opmerkte dat financiën niet leidend moeten zijn voor hoe de stad er uit moet zien. De raad had geen boodschap aan de mededeling van de wethouder en besloot daarna unaniem dat de plannen over moeten.

De ontwikkelingen op de Wisselweg worden nu over de verkiezingen heen getild en de nieuwe raad zal zich er opnieuw over moeten buigen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto