Maarten Pouwels met Teun Jacobs. (Foto: Almere City)
Maarten Pouwels met Teun Jacobs. (Foto: Almere City)

Spits en middenvelder voor Almere City FC

Sport

SPORTPARK FANNY BLANKERS–KOEN – Almere City FC heeft zich opnieuw versterkt met spelers. Spits Maarten Pouwels (22) komt over van SC Cambuur en moet Thomas Verheijdt doen vergeten. Middenvelder Lance Duijvestijn (ook 22) komt over van Helmond Sport.


Pouwels maakte in augustus 2018 zijn debuut in het betaald voetbal voor Go Ahead Eagles. Na twee seizoenen stapte hij over naar SC Cambuur. De aanvaller is bijna twee meter lang en maakte pas laat de overstap naar betaald voetbal. Technisch Manager Teun Jacobs: “Voor komend seizoen zijn we op zoek naar twee verschillende type spitsen en we verwachten dat Maarten er daarvan één uitstekend kan invullen. Wij hopen de potentie die we in hem zien eruit te kunnen krijgen.”


Lance Duijvestijn 

Middenvelder Lance Duivesteijn verbindt zich voor drie seizoenen aan Almere City FC. De 22-jarige middenvelder komt over van Helmond Sport. Duijvestijn is voormalig jeugdinternational van Nederland O15 – waar hij samenspeelde met jongens als Matthijs de Ligt en Donyell Malen. Met elf doelpunten en vier assists was hij in Helmond een bepalende kracht. Dat bleef niet onopgemerkt, want Duijvestijn werd in mei genomineerd als beste speler van de vierde periode.De middenvelder ziet Almere als een mooie stap in zijn ontwikkeling. “Dit is een club die wil groeien, die stappen wil maken. Ik kijk uit naar het nieuwe avontuur en hoop met Almere City FC de stap naar de Eredivisie te gaan maken.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto