Teams uit het hele land deden mee aan de Fyli Agon 2021. (www.jlphotography.nl)
Teams uit het hele land deden mee aan de Fyli Agon 2021. (www.jlphotography.nl)

Sporten en feesten bij studentenroeivereniging

Sport

ALMERE – De combinatie van sporten en gezelligheid, dat is waar het bij studentenroeivereniging  Agon om draait. “Wij willen Almeerse studenten een leuke tijd bezorgen, door lekker samen te sporten en gezellige feestjes te organiseren”, vertelt Sabine de Klerk, voorzitter Fylí Agon 2021.

“In de coronaperiode hebben helaas veel van onze activiteiten stilgelegen. Op een gegeven momenten kon er onder voorwaarden wel weer worden getraind, maar onze soosavonden en feesten konden we niet organiseren”, vervolgt Sabine. “Gelukkig mag er weer steeds meer. Zo konden wij eind september bijvoorbeeld ook weer een grote wedstrijd organiseren.”

Najaarsbokaal

En dat was niet zomaar een wedstrijd. De zesde editie van de ‘Fyli Agon’ was dit keer voor het eerst onderdeel van de Najaarsbokaal, oftewel de landelijke competitie. “Er deden in totaal 113 ploegen mee van 21 verschillende verenigingen uit het hele land”, vertelt Sabine. “Het was een geweldige dag, met mooi weer en een fijne sfeer. Een van onze boten heeft bovendien gewonnen in hun categorie, waar we natuurlijk apetrots op zijn.”

Alle niveaus

De studentenroeiwereld in Nederland is enorm groot en staat bekend om het hoge niveau van sport, maar ook om de legendarische feesten. Sommige verenigingen bestaan al meer dan honderd jaar en tellen meer dan 700 leden. “Agon is in november 2015 formeel opgericht en is nog maar een kleine vereniging, maar we willen graag groeien”, vertelt Sabine. “Onze leden kunnen roeien op alle niveaus, van fanatiek wedstrijdroeien tot af en toe met je vrienden een boot pakken.”

A.S.R.V. Agon traint, eet, drinkt en feest bij de sociëteit van R.V. Pampus aan de Verlaatweg. Elke eerste dinsdag van de maand is de gratis open roeiavond. Kijk voor meer informatie over de vereniging op https://asrvagon.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto