De focus ligt op breedtesport, zoals hier onlangs bij de Sport- en speldag. (Archieffoto: Fred Rotgans)
De focus ligt op breedtesport, zoals hier onlangs bij de Sport- en speldag. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Sportnota: focus op breedtesport

Sport

ALMERE – Almere legt zich op het gebied van sportgebied vooral de focus op breedtesport. “Dat betekent niet dat we niks aan topsport doen, maar als we een keuze maken, dan kiezen we voor breedtesport”, legde wethouder Julius Lindenbergh donderdag tijdens de Politieke Markt uit.

Door Marcel Beijer

De PVV was teleurgesteld in die opvatting. “Topsport zorgt ervoor dat mensen gestimuleerd worden om te sporten”, hield Annette Raijer de wethouder voor. Die pareerde dat breedtesport ook de topsport stimuleert. “Als er veel ruimte is om te sporten in de stad, kan een club als Almere City FC putten uit een groter aantal talenten.” De PVV gaat echter toch een amendement indienen om de aandacht voor topsport te vragen.

Gebruik

De wethouder gaat ook kritisch kijken naar het gebruik van sportfaciliteiten. “Er zijn trimtoestellen die nooit worden gebruikt en aan de Evenaar in Buiten is een skatepark dat veel wordt gebruikt. Maar daar ligt ook een skatetraject waar je nooit iemand ziet. De vraag is of je die dan moet laten liggen.” Verder sorteerde Lindenbergh voor op meer Skill Gardens, zoals in Haven succesvol is, en initiatieven zoals het Rondje Weerwater.

Poort

De PvdA constateerde dat er weinig sportmogelijkheden zijn voor meisjes van 12 tot 18 jaar en dat het stadsdeel Poort er wel erg bekaaid vanaf komt met sportmogelijkheden. Dat laatste beaamde Lindenbergh: “Poort heeft natuurlijk het Topsportcentrum en volgend jaar verhuist tennisvereniging HNL van Stedenwijk naar Poort. Ook gaan we iets realiseren in het Cascadepark. Maar echt ruim bedeeld is Poort inderdaad niet. Bij de aanleg van van dat stadsdeel is destijds gekozen voor dichte bebouwing. We staan nu voor de ontwikkeling van Pampus. Daar moeten we diezelfde fout niet maken als in Poort is gedaan.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto