Vooral in Poort zijn speculanten actief (Archieffoto: aangeleverd)
Vooral in Poort zijn speculanten actief (Archieffoto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Nog even wachten op antispeculatie-regels

Wonen

ALMERE – Krachtige maatregelen om het speculeren met woningen tegen te gaan kunnen in Almere pas op zijn vroegst in maart of april worden ingevoerd. Dat zei wethouder Julius Lindenbergh donderdag tijdens de Politieke Markt.

Door Marcel Beijer

De raad besprak een motie van het CDA waarin vijf voorstellen werden opgevoerd om speculanten buitenspel te zetten. De voorstellen vonden brede steun in de raad, al wilden de raadsleden de maatregelen het liefst vandaag al invoeren, zoals bijvoorbeeld Amsterdam ook al maatregelen heeft ingevoerd. Wethouder Julius Lindenbergh liet weten daar niet voor te voelen. “Van de 80.000 huizen op de Almeerse woningmarkt werden er vorig jaar slechts 200 woningen door speculanten opgekocht. Dat is vooral in Poort. In Amsterdam is dat probleem veel groter. Daar zijn ze met een eigen verordening gekomen, waar juridisch toch wel enig risico mee gelopen wordt.”

VNG

Omdat de situatie in Almere minder nijpend is dan in de hoofdstad, wacht Lindenbergh liever op een verordening door de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) waar meerdere gemeenten mee gaan werken en daardoor juridisch steviger zal zijn. Die verordening zal binnen een paar weken gereed zijn en zou dan in maart of april ingevoerd kunnen worden. ‘En hopelijk eerder”, aldus Lindenbergh.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto